Oma kuntosali, ilmajoogaa ja golfia – näissä upeissa kodeissa tärkeät harrastukset huomioitiin jo uutta kotia suunnitellessa

Mikkelin asuntomessualueelle valmistuvasta Wave-talosta löytyy monipuolinen kuntoiluhuone

Unelmiensa kotia rakentavat tulevat asukkaat kertovat, miten heidän kotiensa suunnittelussa on huomioitu liikunnallisten asukkaiden harrastukset.

Kun lähdetään suunnittelemaan ja rakentamaan omaa kotia, lähdetään usein myös toteuttamaan itselle kaikkein tärkeimpiä unelmia. Näitä toteutetaan myös Mikkelin tulevan kesän asuntomessualueella, joissa asukkaiden rakkaat harrastukset on huomioitu jo suunnittelun alkumetreillä.

Tulevana kesänä Mikkelin asuntomessuilla päästään ihastelemaan muun muassa upeilla Saimaa-näkymillä varustettua ilmajoogahuonetta, ikivihreää golf-harrastajien takapihaa sekä omaa kuntosalia. Asukkaat kertovat, miten harrastukset näkyvät heidän unelmien kodeissaan.

1. Ilmajoogahuone hulppeissa maisemissa

Näyttävää kotiaan suunnitellessa asukkaat halusivat tilaa myös kuntoilulle. Tilojen muunneltavuus on asukkaille tärkeää. Kuntoiluhuone sopii niin crossfitiin kuin ilmajoogaankin, mutta majoittaa myös tarvittaessa vieraat.

Wave-talon koko seinän kokoisista ikkunoista avautuvat näkymät Saimaalle.
Wave-talon koko seinän kokoisista ikkunoista avautuvat näkymät Saimaalle.

”Kotiimme tulee monipuolisen kuntoilun mahdollistava huone. Huoneessa voi harrastaa muun muassa crossfitiä, joogaa ja kiipeilyä. Paksu kattoparru mahdollistaa muun muassa ilmajoogaamisen eli trapetsin kiinnittämisen kattoon. Seinään asennetaan puolapuut, ja tilaan tulee myös hammock floor. Tilassa on noin 15 neliötä, ja korkeutta nelisen metriä. Kodissamme tärkeää on tilojen muokattavuus. Monesti tilat autioituvat, jos niillä ei ole käyttöä. Kuntoiluhuonetta voidaan käyttää siksi myös vierashuoneena.”

2. Golffaavan perheen treenipaikka löytyi omalta takapihalta

Urheilevan viisihenkisen perheen kakkoskodin suunnittelussa on huomioitu perheen monipuoliset harrastukset.

”Meidän perheessä kaikki harrastavat golfia, mutta puttausviheriö oli erityisesti miehen suuri haave. Viheriö kattaa lähes koko piha-alueen, ja sitä ympäröivät terassit. Pihaa suunnitellessa puttausviheriö oli tärkein asia. Talon yläpiha on puolestaan asfaltoitu lasten lätkän ja sählyn pelaamista ajatellen.”

3. Aktiivisen kuntosaliharrastajan unelma

Työpäivän jälkeen kotona on ihana levähtää. Aktiivisten kuntosaliharrastajien, kahden aikuisen kodissa tärkeälle harrastukselle löytyi oma 30 neliön tila erillisestä rakennuksesta.

Harmaja Saimaan erilliseen piharakennukseen tulee oma kuntosali.
Harmaja Saimaan erilliseen piharakennukseen tulee oma kuntosali.

”Kuntosali oli mukana kodin suunnittelussa ensihetkestä asti, sillä kuntoilulle löytyy oma tilansa jo nykyisestä kodistamme. Meillä kuntosali pääsee paraatipaikalle, kun suunnitellessa harrastukselle piirrettiin oma tilansa erilliseen piharakennukseen, ja korkeista ikkunoista on näkymä Saimaalle. Kuntosaliin tulee monipuolisesti laitteita aerobisesta harjoittelusta painonnostoon – kaikkea juoksumatosta levypainoihin. Kodin yhteinen audiojärjestelmä mahdollistaa musiikin kuuntelun myös treenatessa.”

 

Jutun on kirjoittanut toimittaja Outi Karilahti. Linkki alkuperäiseen juttuun: https://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/oma-kuntosali-ilmajoogaa-ja-golfia-naissa-upeissa-kodeissa-tarkeat-harrastukset-huomioitiin-jo-uutta-kotia-suunnitellessa/6437990