Näin tallennat parhaat ideat ja vinkit messuilta

Asuntomessuille tullaan usein hakemaan ideoita ja vinkkejä, katselemaan trendejä ja haaveilemaan. Moni messukävijä aikoo remontoida kotiaan lähivuosina ja sisustusideoita tarttuu vielä useamman takataskuun. Suosituimmat inspiraationlähteet tuntuvat olevan keittiö, kylpyhuone, sauna ja puutarha. Ideoita on tuhansia, mutta miten saada ne kaikki talteen?

Valokuvaaja Antero Tenhunen on kuvannut Asuntomessuja 20 vuotta. Tenhunen on kuvannut messuja median kuvapankkiin ja Asuntomessujen verkkosivujen Messukodit-palveluun. Kun messut ovat käynnissä, työpäivä alkaa kukonlaulun aikaan ja jatkuu illalla, kun messuportit sulkeutuvat.

– Vuosittain kuvia tulee käyttöön yhteensä noin 2000. Joka talon jokainen huone ja ulkokuvat päälle.

Antero Tenhunen on siis nähnyt monet messutalot kameran linssin läpi. Ammattikuvaaminen vaatii järjestelmäkameran, mutta kännyköiden ja tablettien kamerat ovat käteviä. Tenhunen antaa muutamat vinkit messuideoiden tallentamiseen.

Unohda salama ja seuraa valon suuntaa Salama lätistää tunnelman, joten kuvaa ilman salamaa. Kiinnitä myös huomiota valon suuntaan. Valon on hyvä osua kuvauspuolelle, esimerkiksi julkisivua tai puutarhaa kuvattaessa.

Keskity itselle tärkeisiin yksityiskohtiin Mukavia muistikuvia ja onnistuneita messukuvia saa tarttumalla yksityiskohtiin. Lehdistä ja verkosta löytää kuvia talojen julkisivuista, mutta yksityiskohdat muistuvat helpoiten mieleen omia kuvia selaamalla. Kuvaa siis kivat tekstiilit, kivetykset, astiat, kauniit pinnat ja muut yksityiskohdat itse. Mene lähelle kohdetta niin saat parempia kuvia.

Tallenna inspiroivat kokonaisuudet videolle Kun näet jotakin inspiroivaa, pidä huoli, että kokonaisuus säilyy kuvassa. Helppo tapa tallentaa laaja kokonaisuus on ottaa siitä videota! Videosta näet myöhemmin miten elementit sopivat yhteen. Kuvaamalla yhtenäisiä kokonaisuuksia saat kuhunkin ympäristöön valmiiksi pohditut sisustusideat mukaasi.

Kuvaa merkit, hinnat ja hankintatiedot Kun näet messutaloissa jotakin mitä haluat hankkia, ota hankintatiedoista kuva. Kuvaamalla merkit ja nimilaput löydät hankintavaiheessa uuden unelmasi helposti!

Etsi hashtageilla Jos et itse muistanut ottaa kuvaa kaikesta kiinnostavasta, joku muu saattoi ottaa! Löydät paljon messukuvia esimerkiksi Instagramista hashtagilla #asuntomessut2016. Hashtagit ja sosiaalinen media ovat tätä päivää. Muistathan itsekin käyttää hashtageja, jolloin muutkin voivat nauttia messuideoistasi!

 

Antero Tenhunen

Antero Tenhunen on kuvannut messuja jo monia vuosia. Valokuvaaja jakoi kuvausvinkkinsä messuvieraille.