Modernit kivitalot sekä talo Estelle jäivät messukävijöiden mieleen

Asuntomessuilla on kaikkiaan 39 näyttelykohdetta, joista jokainen on rakennettu ja sisustettu omalla tavallaan ja tulevien asukkaiden tarpeita ajatellen. Mutta mitkä kohteet miellyttivät messukävijöiden silmää?

Sunnuntaina messuilla vierailleen Minna Lehtikallion mieleen jäivät päällimmäiseksi omakotitalot Estelle (kohde 20) sekä Lammi-Kivitalo Villa Ilo (kohde 26).

– Estellessä miellytti alakerran toimiva kokonaisuus: keittiö, olohuone ja ruokailutila ovat yhtenäistä tilaa. Myös Estellen makuuhuone ja kylpyhuone olivat kivoja. Villa Ilo yllätti positiivisesti: talon tilat ovat ihanan raikkaat, valoisat ja avoimet. Myös talon erikoiset suihkut jäivät mieleeni, Lehtikallio kertoo.

Sunnuntain aurinkoinen muttei liian lämmin ilma oli Lehtikallion mielestä melkein täydellinen messusää. Tosin pieni sadekaan ei messuvierailua haittaa, sillä pisaroita pääsee pakoon taloihin, ravintoloihin sekä näyttelyhalleihin ja -osastoille.

Saija ja Tero Tuominiemi tulivat messuille katsomaan erityisesti Lakka Kivitalo HausKaksia (kohde 10), jolla on sama suunnittelija kuin parin omalla talolla. Tuominiemet olivat värikkääseen ja energiatehokkaaseen HausKaksiin tyytyväisiä. Messuille heitä houkutteli myös tuttavien rakennuttama ekologinen puutalo Tervakukka (kohde 38), jonka sisustusta Saija Tuominiemi piti erityisen kauniina.

– Asuntomessuilla on tullut kierrettyä paljon, ja mielestäni Tampereen messualue on kompakti ja järkevän kokoinen messukäyntiä ajatellen, Tero Tuominiemi toteaa.

Pekka Lamminmäki ja Tanja Taipale pitivät jykevästä ja funkkisvaikutteisesta Aeroc-kivitalo Louhesta (kohde 27), jonka tyylikkäät sisätilat jäivät erityisesti Lamminmäen mieleen. Myös Estelle-talon (kohde 20) sauna sai kummaltakin kiitosta.

– Olimme Asuntomessuilla ensimmäistä kertaa. Messut olivat mielenkiintoinen kokemus, vaikka rakentaminen ei olekaan tällä hetkellä ajankohtaista. Kai tässä on hieman uteliaisuutta mukana, Taipale tuumaa.

Näyttelyasunnot eivät ole messujen ainoa anti, vaan myös näyttelyhalleissa ja -osastoilla on paljon hyödyllistä nähtävää. Tämän huomasi myös Helena Mikkonen, joka tuli etsimään messuilta lämmityksessä hyödynnettäviä vesikiertoisia takkoja. Omaan taloon soveltuvia takkoja löytyi paitsi taloista myös erityisesti messujen ulkonäyttelyosastoilta.

Kuvassa Aeroc-kivitalo Louhesta pitäneet Pekka Lamminmäki ja Tanja Taipale.