Mobiilisovelluksen avulla säästöjä niin sähkölaskuun kuin ympäristöllekin

Eesti Energian Itämeren alueella toimiva tytäryhtiö Enefit rynnisti keväällä Suomen sähkömarkkinoille. Asuntomessuilla mukana oleva Enefit lupaa kuluttajille säästöjä sähkölaskuun mobiilisovelluksella tapahtuvalla kulutusseurannalla.

Viron valtion omistaman, kansainvälisen energiakonsernin Eesti Energian toimitusjohtajan Hando Sutterin mukaan Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteinen sähkömarkkina antaa yritykselle tilaisuuden toimia myös paikallisesti Suomessa.

– Enefit tarjoaa suomalaisille kuluttajille palvelun, jonka keskiössä on mobiilisovellus. Sovelluksella voi tarkkailla omaa sähkönkulutustaan. Virolaiset asiakkaamme ovat pitäneet siitä paljon, ja mielestämme sillä on mahdollisuuksia menestyä kaikilla markkina-alueillamme, Sutter kertoo.

Virossa monet palvelut on jo digitalisoitu. Myös Suomessa monella alalla on tapahtunut nopea siirtymä kohti mobiilipalveluja. Harva suomalainen sähköyhtiö kuitenkaan tarjoaa asiakkailleen mobiilipalveluja.

– Virolaiset asiakkaamme ovat jo tottuneet hoitamaan sähköasiansa mobiilisti, ja tämän halusimme tuoda Suomeenkin. Enefit tarjoaa vaihtoehdon niille, jotka haluavat säästää sähkölaskussaan kahdella tavalla: ostamalla edullista sähköä ja käyttämällä sitä vähemmän. Virossa mobiilisovellustamme käyttäneet asiakkaat ovat pienentäneet sähkölaskuaan keskimäärin 15 prosentilla, jatkaa Enefitin toimitusjohtaja Ville Pentti.

Suomessa Enefitin tuotevalikoimaan kuuluu määräaikainen Enefit Takuu, suoraan pohjoismaisen sähköpörssin hinnasta sopimushinnan muodostava Enefit Markkina sekä Enefit Markkina + Turva, jossa hinta määrittyy sähkön pörssihinnasta, mutta tietyn hintakaton mukaisesti. Enefit myy Suomessa uusiutuvaa sähköä.

– Enefitin sovellus näyttää seuraavan päivän sähköhinnat, jolloin omaa kulutusta voi säädellä edullisempaan ajankohtaan. Jos on esimerkiksi todella kylmä sää, ihmiset käyttävät erityisesti päiväaikaan enemmän sähköä lämmitykseen ja sähkön hinta nousee. Silloin vaikka pyykinpesukoneen päälle laittamista voi siirtää myöhäiseen iltaan, jolloin sähkön hinta laskee yleisen kulutuspiikin jälkeen, vinkkaa Pentti.

Sähkön säästäminen kiinnostaa suomalaisia

Ennen lanseerausta Enefit teetti Kantar TNS Oy:llä kyselytutkimuksen suomalaisten suhtautumisesta sähkönkulutukseen. Tutkimuksen mukaan 56 prosenttia suomalaisista tietää, kuinka paljon kuluttaa sähköä kuukaudessa. Lähes 70 prosenttia olisi valmis hillitsemään sähkönkulutustaan, jos sähköyhtiö tarjoaisi siihen välineitä. Joka kolmas suomalainen uskoo voivansa vähentää sähkönkulutustaan viidenneksellä.

Sähkönkulutuksen vähentämiseen suomalaisia motivoi eniten taloudellinen hyöty: säästöt kiinnostavat 44 prosenttia vastaajista. Rahan lisäksi ilmastonmuutoksen hillitseminen innostaa. Näiden kahden syyn takia sähkönkulutusta haluaisi vähentää noin kolmasosa vastaajista.

– Sähkön hintapiikkeinä kulutus on korkeinta, ja silloin tarvitaan myös harvemmin käynnistyviä voimaloita. Siirtämällä sovelluksemme avulla kulutusta pois näistä hetkistä voi kuluttaja vähentää fossiilisen voiman käyttöä ja auttaa ilmastonmuutoksen torjunnassa, Pentti kertoo.

Porin Asuntomessuilla Enefitin pisteen löytää ulkoalueelta Ua8. Ständillä pääsee tutustumaan Enefitin mobiilisovellukseen ja tarjolla on myös messuetu: Enefit Markkina -sähkösopimuksen välityspalkkion saa nyt hintaan 0,19 snt/kWh ensimmäiset kolme kuukautta, ilman määräaikoja (norm. 0,26 snt/kWh).

Lisätietoja:

Enefit Oy toimitusjohtaja Ville Pentti [email protected] +358 40 591 9779

Enefit on Eesti Energian suomalainen tytäryhtiö. Enefit myy uusiutuvaa energiaa Suomen kuluttajamarkkinoilla. Sähkösopimuksen lisäksi Enefit tarjoaa kuluttajille mobiilisovelluksen sähkön kulutusseurantaan.

Eesti Energia on energiakonserni, joka koostuu yli 20 yhtiöstä ja työllistää yli 5800 henkilöä. Eesti Energia on suurin energiantuottaja Baltian maissa. Eesti Energia tuottaa sähköä öljyliuskeesta, tuulesta, vedestä, biomassasta ja kaatopaikkajätteestä. Viron lisäksi yhtiö toimii myös Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Saksassa, Jordaniassa ja Yhdysvalloissa. Eesti Energia tarjoaa myös laajan valikoiman teknologiaratkaisuja energia- ja teollisuusalalla, ja se on Viron suurin jakeluverkonhaltija.

Lisätietoja osoitteesta enefit.fi.