Bussioppaiksi 260 hakijaa

Asuntomessut Mikkelissä kiinnostaa myös kesätyöpaikkana, sillä messujen bussioppaiksi oli 260 hakijaa. Hakemusten perusteella haastatellaan yli 70 ehdokasta, ja työpaikan saa 30 parhaiten oman osaamisensa esittänyttä.

Messuoppaiden rekrytoinnista vastaava projektiasiantuntija Mira Myyryläinen Mikkelin kaupungin viestinnästä on vaikuttunut sekä määrästä että laadusta.

Olen aivan liekeissä siitä huikeasta potentiaalista, joka näissä hakemuksissa on. Tunnen olevani etuoikeutettu, että pääsin tutustumaan mahtavien nuorien elämänintoa pursuviin esittelyihin, hehkuttaa Myyryläinen.

Hakijoista nuorimmat ovat 15-vuotiaita ja vanhimmat jo eläkeiässä. Suurin osa on 20 vuoden molemmin puolin. Hakemuksia tuli Mikkelin ja seudun lisäksi kauempaakin.

Valinta tulee olemaan vaikea, sillä hyviä ja motivoituneita hakijoita on paljon, Myyryläinen kertoo.

Kirjallista hakemusta sai täydentää minuutin mittaisella esittelyvideolla. Video oli mukana 87 hakemuksessa. Hakijoiden esikarsinta tehtiin kirjallisen osion perusteella, mutta hyvä esittelyvideo avasi oven haastatteluun muutamalle.

Osa hakijoista oli panostanut kirjalliseen esittelyyn, kun taas osalla se jäi aika suppeaksi ja osaaminen tuli esiin videolla. Yleisenä vinkkinä kaikille työnhakijoille mutta varsinkin nuorille sanoisin, että videomahdollisuutta kannattaa hyödyntää, sillä se on erinomainen tapa tehdä vaikutus valitsijoihin.

Kesätyöpaikkoja on vielä haussa
Kaikki hakemuksensa jättäneet saavat sähköpostitse tiedon ensimmäisen kierroksen tuloksista ensi viikolla. Haastattelut pidetään maaliskuun aikana, ja tieto kesätyöpaikasta varmistuu huhtikuun alkupäivinä.

Myyryläinen tähdentää, että paljon hyviä hakijoita jää haastattelujen ulkopuolelle, koska taso oli niin kova.

Ei kannata lannistua. Talvi on vasta kääntymässä kevääksi, joten kesätyöpaikkojen hakuaikaa on vielä hyvin jäljellä. Kannattaa tehdä hakemukset huolellisesti ja tarvittaessa pyytää apua ammattilaisilta esimerkiksi Olkkarista. Kesätöitä kannattaa hakea koko kesän ajan, aina tulee peruutuspaikkoja tai kokonaan uusia paikkoja hakuun.

Lisätietoja messuoppaiden rekrytoinnista (7.3. alkaen)

projektiasiantuntija Mira Myyryläinen, 040 129 4906

Nuorisopalvelujen Ohjaamo Olkkari järjestää Mikkelissä kaikille avoimia työnhakuiltoja maaliskuussa. Illoissa opastetaan hakemuksen ja CV:n tekemiseen ja harjoitellaan haastatteluja. Työnhakuillat ovat torstaina 9.3. ja tiistaina 21.3. klo 16 – 18. Lisätietoa liitteessä (pdf).