Mikkelin Asuntomessut avoinna viimeistä päivää: Näin messukesä sujui

Tänä kesänä Mikkelissä on päästy tutustumaan näyttäviä messukoteja ja rakentamisen uusiin trendeihin. Kymmenissä keskustelutapahtumissa on puolestaan historiallisesti ratkottu suomalaisen asumisen haasteita ja käännetty katsetta tulevaisuuteen.

Mikkelin Asuntomessut ovat avoinna tänään sunnuntaina viimeistä päivää. Messukesänä on päästy tutustumaan kymmeniin rakennuttajien perheilleen suunnittelemaa unelmakotia, tutustumaan asumisen ja sisustamisen viimeisiin trendeihin sekä osallistumaan lukuisiin tapahtumiin ja keskusteluihin, joissa on ratkottu suomalaisen asumisen haasteita ja käännetty katse tulevaisuuteen.

– Messut ovat menneet erittäin sujuvasti ja palaute on ollut hyvin positiivista. Yleisin palaute on tullut alueesta kokonaisuudessa: Mikkeliä on kehuttu kauniina ja upeana asuinympäristönä, kertoo Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala.

”Upea juttu, että saimme tehtyä”

Tänä kesänä asumisen suurtapahtumassa koettiin jotain historiallista: ensimmäistä kertaa messukotien lisäksi alueelta löytyi myös aktiivinen keskustelulava AsukasAreena, jolla päästiin pitkin kesää kuulemaan niin artistivieraita kuin seuraamaan mielenkiintoisia keskusteluita eri asumisen toimijoiden kanssa.

Keskustelutapahtumien tavoitteena on ollut herättää keskustelua tärkeistä, jokaisen arkea koskettavista aiheista. Miten tässä onnistuttiin?

– Upea juttu, että saimme tämän tehtyä. Keskusteluissa on tarkasteltu asumista hyvin monesta näkökulmasta ja saimme valtavan määrän ihmisiä paikan päälle niitä kuulemaan. Keskusteluiden myötä paine erilaisten asumisen rahoitus-, omistus- ja hallinnon mallien kehittämiseen on kasvanut, Tuomaala kommentoi.

Kuukauden kesäpäivät kestäneen asumisen suurtapahtuman jälkeen alueelle muuttavat myös unelmien kotinsa itselleen rakennuttaneet perheet. Samaan aikaan valmistellaan myös ensi kesän asuntomessualuetta Porissa.

– Porissa rakennetaan koko ajan. Voin sen luvata, että messualue tulee olemaan hyvin erilainen kuin Mikkelissä: alue on kaupunkimaisempi ja asuminen tiiviimpää. Mikkeli on ollut tosi hyvä menestys, josta on hyvä jatkaa. Porissa jatkamme asumisympäristön esiintuomista: energia, liikkuminen, rakentaminen ja sisustaminen tulee olemaan entistä enemmän esillä, Tuomaala sanoo.

Mitä on yhdenvertainen asuminen? Toteutuuko se Suomessa? Katso täällä olevalta videolta SuomiAreena Goes Asuntomessut -keskustelutapahtuma messujen viimeiseltä viikolta.

Jutun on kirjoittanut toimittaja Marleena Lammikko. Linkki alkuperäiseen juttuun: https://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/mikkelin-asuntomessut-avoinna-viimeista-paivaa-nain-messukesa-sujui/6532190#gs.5YrUXZI