Mikkelin asuntomessualueella liikuntaharrastusten mahdollisuudet ovat lähes rajattomat

Suomalaisille kaikkein mielekkäintä ajanvietettä oman asuinalueen läheisyydessä on luonnossa liikkuminen, selviää Suomen Asuntomessujen asukasbarometristä. Asukasbarometrin mukaan mikkeliläisistä 93% on tyytyväinen siihen, miten luonto ja hyvät ulkoilumahdollisuudet ovat lähellä heidän asuinaluettaan.

Tulevana kesänä Mikkelin Kirkonvarkauteen valmistuvalla messualueella ulkoilumahdollisuudet on otettu huomioon jo aluetta suunnitellessa.

”Tiedän, että monelle rakennuttajaperheelle on ollut tärkeä asia, että asuinalueelta löytyy liikuntamahdollisuuksia”, kertoo Mikkelin asuntomessualueen tiedottaja Piia Mäkilä.

Kirkonvarkauden uusi asuinalue on rakennettu ympäröivää luontoa kunnioittaen. Alueen välittömästä läheisyydestä löytyykin runsaasti luontopolkuja. Lisäksi itse asuinalueelle, yhteensä 31 kohteen naapurustoon, on suunniteltu kolme erilaista puistoaluetta. Yhdestä puistosta löytyy esimerkiksi ulkokuntosali.

Harrastukset näkyvät asuntomessukodeissa Mikkelissä

Mikkelissä asuntomessualuetta ympäröivät metsät lenkkeily- ja luontopolkuineen sekä luontoliikuntamahdollisuudet ovat olleet monelle tulevalle asukkaalle tärkeä rakentamisperuste. Harrastukset nousevat erityisesti esille myös harrastusten teemaviikolla, jota vietetään 24.7.-30.7. Asuntomessuilla Mikkelissä.

Talojen rakentumisen edistyessä alkavat tulevien asukkaiden harrastukset näkymään jo ihan konkreettisesti. Harrastukset ovat monessa kohteessa esillä joko talon sisustuksesta tai ulkopuolella.

Ja vaikka messurakentajissa on paljon erilaisia ulkoliikuntalajeja harrastavia, mukaan mahtuu myös vannoutuneita penkkiurheilijoita.

Rakkaasta jalkapalloharrastuksesta on tehty autotalliin seinätapetti.
Rakkaasta jalkapalloharrastuksesta on tehty autotalliin seinätapetti.

”Halusimme vaimon kanssa tuoda näin itselle rakkaita asioita myös sisustuksessa esille. Minä olen ollut Manchester Unitedin kannattaja jo 90-luvulta saakka, joten idea tapetista autotallin takaseinälle oli helppo keksiä”, talon rakennuttaja Aki Krivetz kertoo.

Sisätiloissa panostetaan yhteisiin tiloihin

Avokeittiöt ja erilaiset terassiratkaisut ovat monessa kohteessa osa perheen yhteisiä tiloja.

Kotikonttia rakentava Johanna rakastaa ruoanlaittoa.
Kotikonttia rakentava Johanna rakastaa ruoanlaittoa.

”Ruoanlaitto on meille todella tärkeää ja monesti viikonlopun suunnittelu alkaa jo torstaina, kun mietimme tukevien päivien ruokalistaa”, kertoo Johanna Tiusanen rakkaasta harrastuksestaan.

Tiusasten perheessä yhdessäolo ja ystävien kanssa vietettävät yhteiset illanvietot ruoan merkeissä ovat tärkeä osa tulevaa asumista. Kohteesta näkee jo nyt kuinka rakenteilla oleva laaja terassialue, oleskelualueen katettu grillialue sekä pihasauna varmistavat varmasti ihanat illanvietot laajemmallekin ystäväpiirille.

Ulkotilat ovat osa sisustusta

Ympäröivä luonto ja järvinäköalojen maksimointi näkyy messukotien lisäksi myös piha-alueilla. Laajojen kukkaistutusten sijaan pihoilla on pyritty helppohoitoisuuteen ja ikkunasta avautuvia näkymiä on korostettu erilaisilla terassiratkaisuilla.

Tunnelmallisten saunatilojen lisäksi vesielementti toistuu useammassakin kohteessa ulkokäyttöön soveltuvien uima- vastavirta- ja porealtaiden muodossa.

Kuvassa Honkatalojen kohde 8, Saimaan Helmi

Täällä jos missä, on maisemat otettu osaksi sisustusta. Alueen korkeuserot varmistavat, että tarjolla on koteja kolmessa eri kerroksessa ja vaihtelevat maasto mahdollistaa sen, että jokaiselle kävijälle löytyy taatusti se oma suosikkikohde”, lupaa messutoimiston tiedottaja Piia Mäkilä.

Lisätietoja:
Asuntomessutoimiston tiedottaja Piia Mäkilä p. 040 129 4811
Rakentaja Johanna Tiusanen, p. 0401273171
Rakentaja Aki Krivetz, p. 0503240051

Mielenkiintoisin ajanviete omalla asuinalueella:

1. Lähiluonnossa liikkuminen, ulkoilu luonnossa
2. Muut liikuntalajiharrastukset
3. Kulttuuri (elokuvat, teatteri, lukeminen, kirjoittaminen, soittaminen)
4. Lepääminen ja perheenjäsenten kanssa oleskelu
5. Ystävien tapaaminen
6. Puutarha
7. Internet, pelaaminen, tv
8. Shoppailu
9. Ravintolat, baarit, kahvilat
10. Käsityöt

Lähde:
Suomen Asuntomessujen asukasbarometri (https://vanha.asuntomessut.fi/mikkeli/suomalainen-asuminen/)

Osuuskunta Suomen Asuntomessut toimii paremman asumisen puolesta, vuoden ympäri. Tuomme asukkaan näkökulman mukaan asumiseen liittyviin keskusteluihin, olipa kyse sitten rakentamisesta, asumisen kustannuksista, palveluista tai liikkumisesta. Meillä on katse vankasti tulevaisuudessa: pohdimme, miten suuret megatrendit, kuten kaupungistuminen tai teknologinen kehitys muuttavat asumista. Haluamme ymmärtää, miten ihmiset haluavat asua. Tulevaisuudessa Osuuskunta Suomen Asuntomessuihin törmää uudenlaisissa keskusteluissa ja tapahtumissa.