Mikkelin asuntomessualue hahmottuu

36 tontin kokonaisuudesta on nyt varattuna 30 kappaletta. Näyttelykohteiden lopullinen määrittely on kesken, mutta messuvuonna on yleisölle avoimina kohteina vähintään 30 ainutlaatuista erilaisiin tarpeisiin suunniteltua pientalokohdetta.

Ihastusta herättää varmasti myös Avikainen Oy:n rakennuttama Saimaan Ateljee -niminen rantanäkymillä varustettu paritalo sekä aivan rantaviivan tuntumassa sijaitseva Mikalon Oy:n Ankkuriranta vuokra-asuntokokonaisuus.

Alueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja käynnissä miltei kaikissa kohteissa. Kaupungin osalta töitä tehdään tämän syksyn aikana vielä satama-alueella ja kevyen liikenteen väylien viimeistelyjen osalta.

Meillä on useita taloja hyvin eri vaiheissa. Jokainen tekee omaa projektiaan oman aikataulunsa mukaisesti, eli tilanne on juuri nyt hyvin mielenkiintoinen ja siellä näkee rakentamisen koko kaaren, aluevalvoja Pekka Kammonen summaa kokonaistilannetta.

Asuinalue moneen makuun

Rakentamisen lähtökohtana on ollut ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi luontoarvoja unohtamatta. Kolme erilaista puistoaluetta, Huldanrannan suojainen nuotiopaikka sekä asukkaiden yhteiskäytössä oleva rantareitti soutuvenepaikkoineen ovat esimerkkejä siitä, mitä lisäarvoa nykypäivän aluesuunnittelu voi onnistuessaan tarjota.

Messuvieraan näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että alue tarjoaa monipuolisen kattauksen sisä- ja ulkotilaratkaisuja, joka tulee näkymään sisustuksen lisäksi myös piha-alueiden suunnittelussa, summaa alueen rakentamista tiedottaja Piia Mäkilä.

Lisätietoja:

projektipäällikkö
Heikki Manninen
puh. 044 794 5235
aluevalvoja
Pekka Kammonen
Puh. 044 794 3222