Messutalot ensiesittelyssä

Rakenteilla olevat messukodit ovat ensimmäistä kertaa esillä kohdetietoluettelossa, johon voi tutustua asuntomessujen sivuilla, kohdassa Mikkelin messualue. Luettelo löytyy Issuu-versiona myös Mikkelin kaupungin sivuilta, osoitteesta www.mikkeli.fi/asuntomessut

Otavamedian julkaisemat viralliset messuluettelot ilmestyvät lehtipisteisin sitten tiistaina 5.7.2017, mutta tässä on nyt ennakkomaistiaisia tulevista uutuuksista ja mahdollisuus suunnitella ryhmämatkaa jo hyvissä ajoin ennakkoon, kertoo Mikkelin messutoimiston tiedottaja Piia Mäkilä.

Asuntomessuilla on Mikkelissä esillä kolmisenkymmentä messukohdetta ja 5 puistoaluetta. Alueena se on noin puolitoistakertaa suurempi kuin messualueet yleensä, joten alueeseen on syytä tutustua ennakkoon.

Neljä erilaista ja erihintaista korttelialuetta ovat houkutelleet asukkaikseen hyvin erilaisissa elämäntilanteissa olevia perheitä. Messuvieraan kannalta se tarkoittaa sitä, että alueella on esillä monenlaisiin elämäntilanteisiin soveltuvia asumismuotoja.

Mikkelissä messutalojen keskikoko on jonkin verran pienempi kuin viime vuonna Seinäjoella. Messutalojen keskipinta-ala Mikkelissä on alle 150 neliötä, kun se viime vuonna oli yli 170 neliötä, kertoo aluevalvoja Pekka Kammonen.

Hyvässä vauhdissa ollaan ja yksi taloista on jo lopputarkastusta vaille valmis. Suurimmassa osassa taloja tehdään nyt sisätöitä, kuten väliseiniä ja sisäkattoja. Lisäksi talojen sähkötyöt näyttävät olevan hyvällä mallilla, Kammonen jatkaa.

Itse messualue, asuinalueen rakentamisen aikaiset teemat sekä sijainti kaupungin palveluiden kupeessa ilmentää hyvin messuvuoden teemaa, jossa pureudutaan siihen – millaisia vaikutuksia asumisella on ihmisen hyvinvointiin.

Olemassa oleva ympäristö; Saimaa ja sen suomat ympärivuotiset virkistysmahdollisuudet sekä aluetta ympäröivät ulkoilu – ja harrastusmaastot itsessään ovat asioita jotka tukevat ihmisen hyvinvointia ja elpymistä, messutoimiston projektipäällikkö Heikki Manninen summaa.

Talojen tulee olla valmiina toukokuun loppuun mennessä ja pihojen kesäkuun loppuun mennessä.

Lisätiedot:
Mikkelin asuntomessutoimisto
projektipäällikkö
Heikki Manninen
Puh. 044 794 5235