Messutalojen asukkaat muuttavat ensi viikolla koteihinsa

Asuntomessut Seinäjoella loppuvat ensi sunnuntaina, eli talojen asukkaat pääsevät pian muuttamaan uusiin koteihinsa. Yksi messutaloihin muuttavista asukkaista on lastenlääkärinä toimiva innokas hevosharrastaja Kaarina Mäki. Mäen pinkki talo on varmasti jäänyt monen messuvieraan mieleen sen lukuisista vaaleanpunasävytteisistä yksityiskohdista sekä Jekku-hevosesta. Mäki lähti messuprojektiin avoimin mielin – hän ei ollut käynyt ikinä aiemmin Asuntomessuilla eikä tuntenut tapahtumaa sen kummemmin. Rakentamisaikana kaikki meni ensirakentajalla muuten hyvin, mutta yksi vesivahinko sattui kevään aikana.

– Kyllä siitä talon rakentamisesta selviää, Mäki toteaa.

Asuntomessukuukausi alkaa olla loppusuoralla ja sunnuntain jälkeen Kaarina pääsee vihdoin muutamaan omaan uuteen kotiinsa. Vielä on siis sunnuntaihin asti aikaa käydä tutustumassa Kaarinan kotiin.

– Uteliaat lämpimästi tervetuloa nyt käymään. Käyttäkää ihmeessä tilaisuus hyväksi, niin ei tarvitse sitten messujen jälkeen alkaa ajamaan sitä samaa rallia, mikä oli ennen messujen alkua, Kaarina hymyilee.

Messuasukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa periaatteessa heti, kun messuportit sulkeutuvat sunnuntaina kello 18. Yli 100 000 messuvieraan jälkeen taloissa joudutaan kuitenkin tekemään pieniä ehostustöitä.

– Ihan aluksi hieman maalaillaan joitakin pintoja uusiksi. Mutta on kyllä ihanaa päästä omaan porealtaaseen ja saan olla yksin. Varmaan poksautan heti skumppapullon auki ja nautin, Kaarina Mäki naurahtaa.

Kaarina kertoo, että ihanin muisto messuilta on ollut 6-vuotiaan tytön kirje postilaatikossa erään messupäivän jälkeen.

– Olen lastenlääkäri ja hoidin tämän tytön syntymää kuusi vuotta sitten. Oli aivan ihana yllätys löytää postilaatikosta Anna-tytön jättämä kirje, jossa hän kertoi, että hänellä on keppihevonen nimeltä Jekku, Jekku-nimisen hevosen omistava Mäki kertoo.

 

Messuprojekti sujui kuin valssi

Peltolan Mika ja Riina ovat rakentaneet itselleen Lumiance Talon, jonka talon emäntä on pääsiassa hahmotellut ja isäntä toteuttanut. Mika ja Riina kertovat aluksi suhtautuneensa messuprojektiin hieman skeptisesti, mutta matkan varrella kaikki onkin sujunut kuin valssi.

– Projektin aikana kaikki toimijat ovat pystyneet hyvähenkiseen yhteistyöhön, eikä pikkuseikkoihin ole liikaa puututtu. Rakennusaikana tänne alueelle on syntynyt vahva yhteishenki asukkaiden keskuuteen, joten messujen jälkeen on hienoa päästä muuttamaan uuteen kotiin ja uusien naapureiden keskelle, Peltolat kertovat.

Myös Aapo Rahkjärvi ja Irma Kamila odottavat hyvällä mielellä muuttoa ja rauhoittumista Kuusamo Nuunaansa. Aapolla ja Irmalla oli messuprojektiin lähtiessä selvät tavoitteet.

– Messuvieraille tulee jäädä positiivinen kuva kodistamme ja näin on myös käynyt. Toiseksi päänäytteilleasettajan tavoitteet tulisi saada täyttymään ja tämäkin näyttää hyvin toteutuneen. Kolmas tavoite oli saada rakennusprojektiin mahdollisimman paljon paikallisia toimijoita ja näille näkyvyyttä messujen ajan. Tässäkin olemme päässeet onnellisesti finaalin, naurahtaa Aapo.

HP Parviainen kertoo oman rakennusprojektinsa olleen helppo homma, koska hän ulkoisti kotinsa teon ammattilaisille, jotka saivatkin aikaan kiitettävän lopputuloksen. HP sanoo olleensa raksalla usein itsekin ja tutustuneensa samalla uusiin naapureihinsa, joiden kanssa vastaisuudessa tullaan viettämään useita yhteisiä hauskoja hetkiä.

– Kaiken kaikkiaan projekti on ollut pitkä ponnistus, jonka lopputuloksena on nimenomaan koti perheelle. Messujen aikana olen viihtynyt alueella promotehtävissä erinomaisesti iloisten ja aurinkoisten messuvieraiden kanssa seurustellen. Nyt ajatus alkaa jo siirtyä talon siivoamiseen ja oman ajan rauhoittamiseen viihtyen uudessa kodissa, josta on mukava välillä suunnistaa maailmalle työtehtäviin, HP kertoo.

Asuntomessut Seinäjoella avoinna sunnuntaihin 7.8. klo 18 asti.