Messujen rennoin duuni

Asuntomessujen myyntipisteillä kiertelee uteliaita messukävijöitä. Pieni kesäsadekaan ei haittaa, sillä ihmiset pääsevät suojaan kojuihin. Hymy on herkässä niin lomalaisilla kuin messuesittelijöilläkin.

– Tulkaa pojat kokeilemaan. Kyllä tämä riippumatto ainakin pari sälliä kestää, näytteilleasettaja Mikko Laitamo houkuttelee messukävijöitä.

Hänen myyntipisteessään on esillä värikkäitä riippumattoja ja -tuoleja, joita messuvieraat voivat testata. Messukävijät kyselevät kiinnostuneesti riipputuolien alkuperästä ja asentamisesta.

Laitamo kiertää myymässä tuotteitaan erilaisilla messuilla ympäri vuoden. Asuntomessuilla hän oli ensimmäistä kertaa viime vuonna Kokkolassa ja tamperelaiselle myyjälle tämän vuoden messut olivat ehdoton valinta.

– Asuntomessut ovat erityisen hyvä paikka saada tuotetta tutuksi, koska tapahtuma kestää kauan ja on niin suuri. Täällä käy monenlaisia ihmisiä, joten mahdollisuuksia on paljon.

Näytteilleasettajan seisomatyön vastapainoksi on mukava kellahtaa hetkeksi riippukeinuun. Myös naapuriosastojen näytteilleasettajat ovat huomanneet tämän.

– Naapuriosastojen väki tulee messuilla usein chillaamaan osastolleni, kun ovat ryytyneet päivän omilla osastoillaan, Laitamo naurahtaa.

 

Kuvassa: Mikko Laitamo

Kirjoittanut Kaisa-Leena Mäkelä ja Päivi Pajula, kuva Päivi Pajula

Kuvateksti: Seisomatyön vastapainoksi näytteilleasettaja Mikko Laitamo kellahtaa hetkeksi riipputuoliin.