Messuilta haettiin uusimpia sisustustrendejä ja ideoita keittiöremonttiin

Asuntomessujen toisena päivänä Tampereen Vuoreksen messualueen kadut ja kodit täyttyivät iloisista rakennus- ja sisutusvinkkejä hakevista kävijöistä.

Teemu, Paula ja Iida Virtanen poikkesivat messuilla lomamatkalla Kuopioon. Virtasille messuilla käynti koko perheen voimin on tullut jo tutuksi, ja meneillään olevat messut ovat perheen kuudennet. Tampereelta perhe haki erityisesti vinkkejä tulevaan keittiöremonttiin.  Virtaset kuvailivat messualuetta mukavaksi ja puutarhakaupunkimaiseksi, ja järvien läheisyys ansaitsi heiltä kiitoksen. Vanhempien suosikiksi messukohteista nousi komea Terca-tiilitalo Mustikka, kohde 12. Perheen tytär Iida Virtanen katseli messuilta vinkkejä oman huoneen laittoon.

– Aina on kiva nähdä uusimmat trendit, tamperelainen Sari Antikainen perusteli messuille tuloaan.  Antikainen kierteli messuilla tuttavapariskunnan kanssa.  – Sisustaminen on aina ajankohtaista ja kaipaa päivitystä. Erityisesti Antikaista kiinnostivat erilaiset materiaalivalinnat. Antikainen myönsi myös pientä rakennuskuumetta olevan ilmassa. Edeltäviin Asuntomessuihin verrattuna Tampereella on Antikaisen mukaan monipuolisempia sisustuksia ja eri sisustustyylit ovat paremmin edustettuina. Messut olivat hänelle neljännet. 
 
Helsingistä messuille olivat tulleet Sirkka ja Erkki Jokinen Helsingin Ammatti-Isännöitsijät HAI ry:n mukana. Ryhmäläisiä oli liikkeellä nelisenkymmentä, ja messuille tulo ryhmän kanssa oli tuttua jo aiemmilta vuosilta. Ennen alueella kiertelyä ryhmä kuunteli Tamperetta, Asuntomessuja ja Vuoreksen kaupunginosaa käsittelevän esittelyn, johon pariskunta oli erittäin tyytyväinen,

Messualueelta Sirkka Jokisen mieleen olivat jääneet erityisesti yksikerroksiset talot. Useampikerroksiset korkeat talot kapeine portaikkoineen olivat turhan moderneja hänen makuunsa. Erkki Jokisen mielestä messukohteissa on paljon ikkunapintaa ja valoisia tiloja. Päällimmäisenä hänen mielessään olivat kuitenkin viheralueet. – Täällä on upeat pihat ja viheralueet aiempiin messuihin verrattuna. Messujen nimenhän pitäisi olla Viheraluemessut, Erkki Jokinen naurahtaa. Illalla retkiryhmän ohjelmassa oli vielä risteily Tampereen Pyhäjärvellä.

Kuvassa: Iida, Paula ja Teemu Virtanen