Matka asuntomessualueelle sujuu rattoisasti messubussissa

Messubussit kuljettavat messuvieraita soljuvana virtana paikoitusalueen, keskustan ja messualueen välillä. Bussien oppaina ahkeroi neljätoista tehtävään varta vasten palkattua ja koulutettua nuorta. Kaupungin kesätyöntekijöinä heidän tehtävänsä on opastaa ja ohjata messuvieraita sekä tarjoilla makupaloja kaupungin historiasta ja nykypäivästä.


–Tavoitteenamme oli löytää positiivisia ja esiintymiskykyisiä nuoria, jotka kertovat messuvieraille Hyvinkään tarinaa ilolla. Mielestäni onnistuimme tässä erinomaisesti, oppaiden rekrytoinnista ja koulutuksesta vastannut kaupungin tiedottaja Mirkka Ruohonen kiittelee.


Samaa mieltä ovat olleet myös lukuisat messuvieraat. Hyväntuuliset oppaat ovat saaneet positiivisen palauteryöpyn osaamisensa ansiosta.


Schjerfbeckistä sujuvasti tähän päivään  


Maksuton kierros alkaa parkkialueelta, mutta kyytiin voi hypätä myös rautatieaseman kupeesta ja muilta messutarroin merkatuilta pysäkeiltä. Matkalla messualueelle oppaat kertovat tiiviisti Hyvinkäästä kaupunkina ja antavat käytännön ohjeita messupäivän sujuvuuden varmistamiseksi. Paluumatkalla koukataan kaupungin keskustan kautta ja pois on mahdollista jäädä esimerkiksi Suomen kuudenneksi suurimman kauppakeskuksen, Willan, kohdalla.  Tutuksi tulevat myös muut kaupungin nähtävyydet aina Sveitsin ulkoilualueesta paikallisten taiteilijasuuruuksien Helene Schjerfbeckin ja Tyko Sallisen jalanjälkiin.


Yksi kesän bussioppaista on hyvinkääläinen Pinja Ahonen. Ahonen hakeutui oppaaksi huomattuaan ilmoituksen avoimesta kesätyöpaikasta.


–Kuullessani tulleeni valituksi olin todella iloinen. Nyt kun messuja on takana jo liki kolme viikkoa, voin sanoa, että työ on ollut sitä mitä odotinkin. Päivät ovat mukavia, ja messuvieraat ottaneet meidän vastaan iloisen innostuneesti, Ahonen kertoo.


Oppaat työskentelevät busseissa normaalin työajan mukaisesti. Ahosen mukaan päivän pituus ei näy tai kuulu väsymyksenä.


–Rutiinilla tässä jo mennään. Tarinat ovat tulleet tutuiksi kuluneiden messupäivien aikana, mutta työ on kivaa ja positiivinen palaute antaa voimaa.


Kuva: Bussiopas Pinja Ahonen vetää kaupungin esittelyn hymysuin ja kokemuksen tuomin varmoin ottein.


Lisätiedot:


Viestintäpäällikkö Sari-Leena Humppi, Hyvinkään kaupunki, p. 040 754 8901,
[email protected]