Mäihä-puukerrostaloa koskeva PEFC-sertifikaatti Lakea Oy:lle

Lakea Oy:lle on myönnetty Asuntomessujen 2016 Mäihä-taloa koskeva PEFC- projektisertifikaatti. Serti-fikaatin myönsi DNV GL, joka vastasi puumateriaalien alkuperän valvonnasta koko rakennusprojektia koskien rakentamisen aloituksesta aina viimeistelyyn saakka.

”Tämä puukerrostalohanke on ollut mielenkiintoinen ja haastavakin, sillä kyseessä on ensimmäinen PEFC-projektisertifiointikohde Pohjoismaissa”, totesi DNV GL:n myynti- ja markkinointipäällikkö Pia Tilli sertifikaatin luovutustilaisuudessa Seinäjoella. ”Puun alkuperä on selvitetty ja varmistettu niin rakenteita kuin pieniäkin puisia yksityiskohtia koskien. Korkean laadun vaaliminen ja pohjalainen periksiantamattomuus näkyvät kauniissa ja viimeistellyssä lopputuloksessa. Tiukasta aikataulusta huolimatta PEFC-projekti valmistui suunnitellusti.”

Puutavaraa lähes tuhat kuutiometriä

Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila vastaanotti Mäihä-rakennushanketta koskevan PEFC-sertifikaatin DNV GL:n edustajalta Pia Tilliltä.

Asuinkerrostalo Mäihän rakenne perustuu Stora Enson toimittamiin massiivipuisiin CLT-moduu-leihin. Kokonaisuudessaan Mäihään käytettiin 990 m³ puutavaraa kattaen rakennuksen rungon, ulkoverhouksen, muut rakenteet, kiinteät kalusteet ja sisustuksen.

”Olemme hyvin tyytyväisiä tämän hankkeen valmistumisesta”, iloitsi rakennuttajana toimineen Lakea Oy:n toimitusjohtaja Timo Mantila vastaanottaessaan PEFC-sertifikaatin. ”Onnistumisemme perustui siihen, että tavarantoimittajamme ja hankkeen muut osapuolet olivat vahvasti sitoutuneita PEFC-projektisertifioinnin toteuttamiseen.”

”Voimme sanoa, että Mäihä on kokonaan puusta tehty talo”, jatkaa Mantila. ”Yksi tilaelementteihin perustuvan puurakentamisen eduista on nopeus. Perustusten tekeminen aloitettiin marraskuussa ja nyt reilun puolen vuoden päästä kohde on otettavissa asuinkäyttöön. Kehitämme puurakentamisen konsepteja kohde kohteelta.”

Kehitysjohtaja Heikki Vuorenpää Suomen Asuntomessut Osuuskunnasta onnitteli Mäihä-kohteen valmistumisesta: ”Lopputuloksen korkea laatu on Asuntomessuille tärkeä asia. Puun kestävä alkuperä on laatutekijä, joka tukee hyvin messukokonaisuutta.”

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Timo Mantila, Lakea Oy
[email protected] / puh. 050 581 8097

Kehitysjohtaja Heikki Vuorenpää, Suomen Asuntomessut Osuuskunta
[email protected] / puh. 050 531 6776

Markkinointipäällikkö Juha Uppa, PEFC Suomi – Suomen Metsäsertifiointi ry
[email protected] / puh. 045 118 9585