Lumilautailija Peetu Piiroinen testasi asuntomessualueen parkour-radan

Hyvinkääläinen lumilautailun olympiamitalisti Peetu Piiroinen vieraili keskiviikkona asuntomessualueella ja testasi keskuspuiston parkour-radan.


– Tämähän on tosi kivaa! Rata on monipuolinen ja laitteet tukevia. Lapsena tuli paljon kiipeiltyä aitojen ja esteiden yli, vaikkei sitä vielä silloin parkouriksi* tiennytkään, Piiroinen hymyili ja selvitti radan sulavilla liikkeillä 20 sekunnissa.


Piiroinen haaveilee omakotitalosta, mutta sen aika ei ole ihan vielä suurimman osan vuotta maailmaa kiertävälle urheilijalle. Piiroinen tutustui kaikkiin messualueen koteihin ja eniten hänen makuunsa olivat kohteet 21 (Kivenherra) ja 16 (Hailuoto 168)


– Kivenherrassa oli mahtava grillausmesta katettuine, korkeine terasseineen. Myös kellarikerroksen biljardipöytä, baari ja kuntosali sykähdyttivät. Hailuodossa oli taas koti ja mökki saatu kivasti saman katon alle. Katetulla pihalla sijaitsivat hieno savusauna, kesähuone ja uima-allas, Piiroinen arvioi.


Golfmaila vaihtuu elokuussa lumilautaan


Piiroisen kausi käynnistyy elokuun puolessa välissä Uudessa-Seelannissa, jossa hän aloittaa treenaamisen ja kilpailukauden. Viime kausi sujui tasaisen varmasti ja Piiroinen kuittasi lumilautailun maailmankiertueen, World Snowboard Tourin, voiton. Makeimmaksi voitoksi Piiroinen rankkaa Pekingin Linnunpesä-stadionilla viime vuoden marraskuussa voitetun hopean.


-Ensi kauden päätavoitteena on menestyä mahdollisimman hyvin olympialaisissa Sotšissa ja välttää vammat ja loukkaantumiset, Piiroinen sanoi.


Piiroisen kesä on sujunut liikunnan ja rentoilun merkeissä. Tennistä hän on pelannut ahkerasti Hyvinkään Sveitsissä ja Pihkalan kentillä ja golfia HyviGolfissa. Kesään on kuulunut myös mökkeilyä Hauholla. Tällä viikolla on vielä edessä kalastusretki Tammisaareen ystävien kanssa.


* Parkour on 1980-luvulla Pariisin esikaupungeista lähtenyt liikuntalaji, jossa pyritään liikkumaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti paikasta A paikkaan B. Parkourissa pyritään innovatiiviseen ja katkeamattomaan sulavaan liikkeeseen. Liikkumisessa hyödynnetään esteitä ja käytetään vaikkapa kaiteita, kattoja ja parvekkeita.


Lisätietoja:


Viestintäpäällikkö Sari-Leena Humppi, Hyvinkään kaupunki
[email protected],  p. 040 754 8901