Luksusloma Asuntomessutalossa

Messutalossa testiasutaan messujen aikana.


Ensimmäistä kertaa Asuntomessujen historian aikana Asuntomessuilla on mahdollisuus testiasua messutalossa. Messujen toisena viikonloppuna, 19.-21.7. yhdessä messualueen taloista asutaan ympäri vuorokauden. Asuntomessut etsi kesäkuussa Facebook-kilpailun avulla testiasukkaita Design-Talon omakotitaloon.


Kiia Kemppainen huomasi ilmoituksen Asuntomessujen testiasumiskilpailusta viime hetkellä. Kemppaiset saivat äänivyöryn, vaikka he ilmoittautuivat mukaan vain muutamaa päivää ennen kisan umpeutumista. Kiia arvelee, että ääniryöpyn takana ovat ystävät, jotka ovat käyneet innolla äänestämässä.


– Kun kerroin kotona perheelle, että olemme voittaneet, sain vastaukseksi naurunremakan. Uskon, että saamme testiasumisen myötä ideoita omaankin kotiin.


Kemppaisten haaveena on omakotitalon rakentaminen. Tällä hetkellä he asuvat vuokralla kerrostalossa Espoossa. Kiia ja Jussi ovat piirtäneet yhdessä lasten kanssa unelmakodistaan kasoittain piirustuksia, jotka ovat täynnä erikoisia päähänpistoja ja outoja ideoita.


– Haaveena on sellainen moderni Röllinmökki, Kiia nauraa.


 


Testiasumisviikonloppu on Kemppaisten perheelle ainutlaatuinen mahdollisuus kokeilla jotakin uutta ja jännittävää. Perheellä on takana haastava vuosi, johon on mahtunut vastoinkäymisiä. Viikonloppu Asuntomessuilla testiasujana tuntuukin luksuslomalta rankan vuoden jälkeen.


– Perhe-elämä vie kaiken ajan niin, ettemme ole ehtineet mieheni Jussin kanssa viettää kolmekymppisiämme lainkaan. Testiasumisviikonloppuna Asuntomessuilla pääsemme vihdoin rentoutumaan ja juhlimaan yhdessä perheen ja ystävien kanssa.


Kiia ja Jussi ovat työn ja harrastusten puolesta tottuneet esiintymään, joten messuvieraiden katseet eivät heitä häiritse. Vain se mietityttää, saako 8,5 kuukautta vanha Myy nukuttua päiväunet messukävijöistä huolimatta.


– 13-vuotias tyttäremme Tuisku on siinä iässä, että esillä oleminen hiukan jännittää. Odotamme kuitenkin koko perhe innolla, mitä tuleman pitää. Minä odotan eniten sitä, ettei tarvitse koko viikonlopun aikana laittaa itse ruokaa, Kiia toteaa.


Testiasumisen aikana Asuntomessut tarjoaa perheelle täysihoidon. Casseli Catering huolehtii tarjoiluista koko viikonlopun ajan.