Loma-asuntomessut Lappeenrannassa tarjoaa lapsillekin nähtävää ja koettavaa

Loma-asuntomessuilla Lappeenrannassa riittää erilaista puuhaa myös pienemmille messuvieraille, mikäli messukohteiden lastenhuoneiden sisustusideat eivät ole juuri nyt ajankohtaisia. Messualueella lapset voivat käydä tutustumassa lasten paloautoon, piirtämässä unelmiensa loma-asunnon ja vaikkapa ratsastamassa.


Vilkuta paloauton vilkkuja!


Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen messupisteellä lapset voivat käydä kokeilemassa pienikokoista lasten paloautoa. Messujen ensimmäisenä viikonloppuna on luvassa koko perheelle Meripelastusseuran veneilyturvallisuusaiheisia näytöksiä messualueen laiturilla. Etelä-Karjalan pelastuslaitos jakaa messujen aikana pisteellään myös tärkeitä ja havainnollistavia turvallisuusvinkkejä turvalliseen asumiseen palosammutusnäytöksin ja harjoituksin.


Pyöräytä onnenpyörää!


Lappeenrannan kaupungin omalla infopaviljongilla lapset voivat pyöräyttää rulettia, jossa palkintoina on muun muassa Angry Birds -karkkeja. Lappeenrannan kaupungin pisteeltä löytyy myös tietoa Lappeenrannan sataman Hiekkalinnasta ja muista lapsiperheiden matkailukohteista. Lappeenrannan laiturilla voi myös kuvauttaa itsensä muistoksi messuilta.


Piirrä oma loma-asunto!


Lappeenrannan infopaviljongin vieressä sijaitsee leikkimökki, jossa on pientä tekemistä ja tietoa leikkimökin rakentamisesta niin lapsille kuin aikuisillekin. Lapset voivat leikkimökissä piirtää oman unelmien loma-asunnon tai mökin. Halukkaiden piirustukset kootaan ja julkaistaan loma-asuntomessujen verkkosivuilla. Piirustuksesta saa myös leiman, jolla voi käydä pyörähtämässä Lappeenrannan Hiekkalinnan karusellissa. Hiekkalinnan alueella sijaitsevassa leikkimökkikylässä on puolestaan lasten omat loma-asuntomessut. 


Moikkaa Muumeja!


Messualueella on myös leikkipuisto muumiaiheisine keinuineen ja liukumäkineen. Lapset voivat messujen aikana myös käydä ratsastamassa Vipelen Tallin hevosilla. Loma-asuntomessut Lappeenrannassa tarjoaa pienille ja vähän isommille ratsastajille turvallista talutusratsastusta päivittäin kello 12–16.


Tutustu vihreään vauhtiin!


Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology , LUT) messualueella sijaitsevalla pienellä Green Campuksella lapset pääsevät tutustumaan auringon ja tuulivoiman avulla tuotettuun sähköön, jolla ladataan esimerkiksi sähköpolkupyörän akkua. Green Campuksella lapset voivat istahtaa myös Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla kehitettyyn vihreään mäkiautoon.


Ota oppia Willimiehestä!


Lapset voivat osallistua myös kaikenikäisille suunnatuille Willimiehen energiapolun kierroksille. Lappeenrannan Willimies kertoo uusiutuvasta energiasta ja vihreästä sähköstä sekä historiallisia tarinoita Rauhan alueesta. Kierrokset energiapolulle lähtevät One1:n messupisteeltä, aluelämpökeskuksen (kohde 21) läheisyydestä. Reitti kiertää Rantaraitin kautta polun loppuun LUT:n Green Campus -messupisteelle. Kierrokset järjestetään perjantaina 29.6. klo 14, klo 15 ja klo 16 ja sunnuntaina 1.7. klo 13, klo 14 ja klo 15.


Paljasta aarteen paikka! 


Kohteen 21 läheisyydessä järjestetään myös aarteenetsintää perjantaista 29.6. klo 14.30 lähtien. Lapset pääsevät etsimään aarteita metallinpaljastimen avulla ja luvassa on kesäisiä yllätyspalkintoja. Aarteenetsintä on maksutonta.


 


Lisätietoja:
Lappeenrannan infopaviljonki: Markkinointiviestintäpäällikkö Mirka Rahman, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 849 9161
Leikkimökki & talutusratsastus: Tiedottaja Kirsi Nordman, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 7375 957
Etelä-Karjalan pelastuslaitos: Johtava turvallisuuskouluttaja Ansa Komi, Etelä-Karjalan pelastuslaitos, puh. 040 5710 710
Green Campus: Projektisuunnittelija Sami Jokelainen, LUT, puh. 040 7629 387
Willimiehen energiapolku: Projektipäällikkö Lauri Malinen, One1, puh. 050 3744 544,
Aarteenetsintä: Tiedottaja Kirsi Kesseli, Lappeenrannan Energia Oy, puh. 040 7794 831