Loma-asuntomessuja isännöivä Lappeenranta on monipuolinen matkailukaupunki

Tämän vuoden Loma-asuntomessujen toinen järjestäjä, Lappeenranta, tarjoaa paljon tekemistä ja nähtävää matkailijoilleen. Kesäkaupungissa on historiaa, kulttuuria, järviluontoa ja kaupungin sykettä.


Loma-asuntomessujen lisäksi Lappeenrantaan tulevat voivat tutustua kaupunginlahdelle asti ulottuvaan keskustaan, kaupungin satamaan ja historialliseen Linnoitukseen, Suomen suurimpaan Hiekkalinnaan sekä Myllysaaren virkistysalueeseen. Loma-asuntomessukävijä saa messualueella Lappeenrannan infopaviljongilta matkailuvinkit kaupungin näkemiseen ja kokemiseen.

Lappeenrannasta saa vetyjä ja atomeja


Kesällä 2012 Lappeenrannassa on paljon tekemistä: jatkuvia monikielisiä katujunakiertoajeluita, rakuunaratsukoita, Linnoituksen historiakierroksia, konsertteja, näyttelyitä, turnauksia ja tapahtumia. Satamassa ja kauppatorilla voi nauttia paikallisia herkkuja atomia ja vetyä.


Linnoituksessa sijaitsevan Etelä-Karjalan taidemuseon ”Maisema rajan takana” – kesänäyttely vie rajantakaiseen Karjalaan: Laatokan, Vienan ja Aunuksen maisemiin, joita on kuvattu eri tekniikoilla ja eri näkökulmista. 100 vuoden aikaero teosten välillä näyttää, kuinka vähän maisemat ovat muuttuneet.


Etelä-Karjalan taidemuseon Enteet ja ennustukset Koiramäen tapaan -näyttelyssä lapset oppivat Koiramäen Elsan ja Killen avulla ruotiukon ja Tuomaksen välittämiä kansanviisauksia.


Linnoituksen kesäteatterissa tarjoillaan kuumia tunteita, räikeitä rytmejä ja naurua sydämen kyllyydestä, kun Niskavuoren Heta astuu näyttämölle. Hetassa tuodaan lavalle ennennäkemätön versio Wuolijoen tarkka­näköisestä teoksesta. Nimiroolissa nähdään useissa televisiosarjoissa ja elokuvissa esiintynyt näyttelijä Anu Sinisalo.

Lappeenrannan tämän vuoden Balettigaalan päävieras maineikas Prahan Kansallisteatterin baletti hyppää ulos balettitossuista suoraan kuusikymmentäluvun Rolling Stones -klassikoiden rytmeihin.  Balettigaalan esitykset järjestetään Lappeenrannan kaupunginteatterissa 24.8.2012 klo 19 sekä 25.8.2012 klo 14 ja klo 19. Näytökset ovat loppuunmyyty, mutta joitain peruutuspaikkoja on mahdollisesti vielä saatavilla.


Hiekkalinna on Willimiehen ranta


Mahtavankokoinen ja samalla Suomen suurin Hiekkalinna nousi yhdeksättä kesää Lappeenrannan Linnoitusniemen kärkeen, aivan sataman läheisyyteen. Hiekkaa linnan rakentamiseen kului peräti kolme miljoonaa kiloa.


3.6.–1.9. avoinna olevalle Hiekkalinnalle on vapaa pääsy. Alueella palvelee matkailuinfo, jossa kerrotaan Lappeenrannan muistakin nähtävyyksistä sekä matkailupalveluista. 


Tänä kesänä teemana on Willimiehen ranta Lappeenrannan vaakunakuvion mukaisesti. Puolestaan Hiekkalinnan vieressä sijaitsevan leikkimökkikylän teemana on lasten Loma-asuntomessut.


Hiekkalinnalta pääsee kaupunkikierrokselle maakaasukäyttöisellä katujunalla. Junan kaupunkikierroksella opastuskielinä ovat suomen ja ruotsin lisäksi englanti, venäjä, saksa ja ranska.


Aktiiviselle lomailijalle Myllysaaren perhepuistossa on uimaranta ja parkour-rata sekä aivan uusi seikkailupuisto Flowpark.


Lappeenrannan infoa messuilla ja keskustassa


Loma-asuntomessuilla Lappeenrannan infopaviljongissa palvelevat matkailuinfon, kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkin ja kaupungin edustajat suomeksi, englanniksi sekä venäjäksi.


Lappeenrannassa saa matkailuneuvontaa ympärivuotisesti keskustassa, lisäksi kesällä myös Hiekkalinnan info-pisteessä sekä kaupungilla pyörivien info-skoottereiden yhteydestä.


Lappeenranta: Kesä-elokuu 2012 tapahtumat


5.6.-31.8. Kesäkonsertteja Satamatorilla ti, to ja la, Kauppatorilla la sekä Joutsenon torilla to
5.6.-26.8 Enteet ja ennustukset Koiramäen tapaan –näyttely, Etelä-Karjalan museo
3.6.–31.8. Hiekkalinna Lappeenranta 2012 ja Williranta –lasten leikkimökkikylä
3.6.–1.9. Katujunakierrokset, lähtö Hiekkalinnalta
19.6.-30.9 Maisema rajan takaa – näyttely, Etelä-Karjalan taidemuseo
22.6. Myllysaaren juhannuskokko
25.6.-8.7. Loma-asuntomessut, Saimaa Gardens, Rauha
28.6.–3.8. Niskavuoren Heta, Linnoituksen kesäteatteri
27.6. Kukkopillin maalauksen SM-kilpailut lapsille, Tasihinin Talo
27.6., 4.7., 11.7., 18.7., 25.7. & 1.8. Rakuunamäen opastettu draamakierros
29.6.–1.7. Ylämaan kv. Jalokivimessut, Jalokivikylä
30.6.–1.7. Suur-Saimaan Ympäriajo – yli 25 v. vanhat ajoneuvot
1.7.–26.8. Opastettu draamakierros sunnuntaisin Linnoituksessa (lähtö Pusupuiston kioski klo 14:30)
1.7.–5.8. Perinneratsukot Satamassa ja Linnoituksessa (tiistai-lauantai)
13.-15.7. BMW Beach Volley Pro Tour, Satamatori
18.7. Lappeenranta Games, Kimpisen Urheilukeskus
11.8. Linnoituksen Yö
24.–25.8. Balettigaala Lappeenranta, Kaupunginteatteri
Lisää matkailuvinkkejä löytyy goSaimaan sivuilta: www.gosaimaa.com.


Lisätietoja:
Loma-asuntomessut: messupäällikkö Heikki Vuorenpää, puh. 050 531 6776
Lappeenrannan matkailu: markkinointiviestintäpäällikkö Mirka Rahman, puh. 040 849 9161