Livelähetys klo 12: SuomiAreena Goes Asuntomessut – yhdenvertaisuus asumisessa

Asuntomessuille järjestetään SuomiAreena Goes Asuntomessut -keskustelutilaisuus AsukasAreenalla kello 12.00-13.00. Tilaisuutta voi seurata suorana MTV Katsomossa.

Suomessa jopa 81 prosenttia on tyytyväisiä asumiseensa. Asuinalueilla asuu kaikenikäisiä ja eri taustoista tulevia henkilöitä. Asukkaiden yksilölliset tarpeet on pyritty ottamaan hyvin huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Suomessa asukkaiden väliset tuloerot ovat pieniä verrattuna muuhun maailmaan. Ghettoja tai slummeja meillä ei ole ja asuinalueet koetaan pääosin turvallisiksi.

Onko pinnan alla kaikki kuitenkin niin hyvin kuin tilastot antavat olettaa? SuomiAreena Goes Asuntomessut -keskustelutilaisuudessa mietitään, mitkä asiat vaikuttavat siihen, että Suomessa ovat asiat verrattain hyvin asumisessa ja miten ennaltaehkäistään asumiseen liittyviä ongelmia kuten asuinalueiden segregaatiota ja ihmisten eriytymistä. Lisäksi nostetaan esiin keinoja, joiden avulla voidaan parantaa yhdenvertaisuutta asukkaiden välillä

Keskustelun juontaa Huomenta Suomen juontaja Joanna Kuvaja. Mukana tilaisuudessa ovat muun muassa 5000 euron liikuteltavan talon itselleen rakentanut Henri Lokki, Porin kaupungin kaupunkisuunnittelupäällikkö Mikko Nurminen, TTY:n arkkitehtuurin laitoksen asuntosuunnittelun professori Markku Hedman,muusikoiden yhteisasunto Jallukan edustaja Helsingin Jätkäsaaresta  Juha Tynkkynen sekä ARA:n ylijohtaja Hannu Rossilahti.

https://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001006/suomiareena/798554/suomiareena-goes-asuntomessut-yhdenvertainen-asuminen.