Lauantaina SuomiAreena goes Asuntomessut: Rakentaminen ympäristötekona – ilmoittaudu nyt!

Tiedostava rakentaja pohtii, kuinka rakentaa ympäristöä kuormittamatta. Lauantain SuomiAreena Goes Asuntomessut -tilaisuudessa aiheesta keskustelevat alan kiinnostavimmat ammattilaiset.

Tänä kesänä Porissa järjestettävät Asuntomessut tarjoilee näkökulman ekologiseen rakentamiseen. Vanhan teollisuusalueen muuttaminen asuinalueeksi on ollut ympäristöteko. Rivitalokohteen, korjausrakentamisen kohteen ja 28 pientalon lisäksi alueelle on syntynyt myös palveluita – tiedepäiväkoti sadalle lapselle sekä palvelukoti senioreille. Kestävän kehityksen teemoista ja esimerkiksi rakentamisen ympäristövaikutuksista keskustellaan myös asuntomessualueen AsukasAreenalla, jossa järjestetään läpi messujen ajan keskustelutilaisuuksia.

Lauantaina 21. heinäkuuta messujen AsukasAreenalla pidetään SuomiAreenan, Asuntomessujen ja ympäristöministeriön yhteistyössä järjestämä keskustelutilaisuus, jossa aiheena on rakentaminen ympäristötekona. Tapahtuma alkaa kello 12 ja kestää tunnin.

Jaakko Loikkasen juontamassa tilaisuudessa aiheesta keskustelee alan asiantuntijoita. Paneeliin kuuluvat ympäristöministeriön erityisasiantuntija Matti Kuittinen, Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara, Sitran johtaja Mari Pantsar, NCC:n hankekehityspäällikkö Laura Majoinen ja rakennuttaja Juha Heino.

Bunkkeri  esimerkki ekologisesta korjausrakentamisesta
Keskustelussa mukana oleva Juha Heino vastaa yhdestä messujen kiinnostavimmasta kohteesta, joka on hyvä esimerkki rakentamisesta ympäristötekona. Heino herätti henkiin vuonna 1937 rakennetun Shellin asuin- ja autovajarakennuksen. Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on järkevää ylläpitää ja hoitaa jo olemassa olevia rakennuksia.

Shellin rakennus oli välttävässä kunnossa, mutta asuntomessujärjestäjät halusivat säilyttää sen alueen kuriositeettina. Talo myytiin 5000 eurolla ja reunaehdolla, että talon tulee olla esittelykunnossa messuihin mennessä. Heino onnistui tehtävässään ja Bunkkeri on herättänyt kiinnostusta valtakunnan päättäjiä myöten. Heino kertoo keskustelutilaisuudessa, millaisesta projektista oli kyse.

Keskustelutilaisuudessa kuulija saa myös käytännön vinkkejä siihen, kuinka rakentaa kestävämmin: millaisia rakennusmateriaaleja ja energiaratkaisuja kannattaa käyttää vaikuttaakseen suotuisasti omiin hiilikädenjälkiinsä sekä -jalanjälkiinsä. Keskustelutilaisuuteen voi ilmoittautua mukaan osoitteessa https://vanha.asuntomessut.fi/suomiareena/.

SuomiAreena Goes Asuntomessut
– Lauantaina 21.7. kello 12-13 Asuntomessujen AsukasAreenalla

Vuoden 2018 Asuntomessut Porissa
– 6.7.-5.8.2018
– teemana asuminen läpi ihmiselämän
– lisää tietoa Asuntomessujen sivuilta vanha.asuntomessut.fi

Osta liput ennakkoon!
· Osta liput Asuntomessuille verkosta, niin vältät jonot messuportilla.
· Lippukauppaan pääset tästä.