Lapsiperhevinkit onnistuneeseen messupäivään

Pienten lasten kanssa messuille suuntaavien on hyvä tietää, että Silja Land -lapsiparkkiin voi jättää 2–7 -vuotiaat lapset lastenhoitajien seuraan leikkimään, lukemaan ja askartelemaan vanhempien messukierroksen ajaksi. Hoitomaksu on lasta kohden 5 euroa/alkava tunti.

Silja Land -lapsiparkki sijaitsee heti pääsisäänkäynnin luona, näyttelyhallin vieressä. Samasta paikasta löytyy vauvojen hoitotila hoitopöytineen ja pesumahdollisuuksineen. Lapsiparkki on avoinna päivittäin klo 10–18. Lastenhoitopalvelun järjestää Kids Factory. Suora puhelinnumero Silja Land – lapsiparkkiin on 020 743 7712.

Pääportilta löytyy tarvittaessa lainaksi lastenrattaita maksutta. Lastenhoitohuoneessa voi vaihtaa vaipan ja tarvittaessa myös imettää. Lastenhoitohuone sijaitsee lapsiparkin yhteydessä. Myös messualueen Inva-WC:t on varustettu vauvojen hoitopöydällä.

Leikkipaikat

Lasten leikkipuistot löytyvät messualueen pohjois- ja keskiosista. Pohjoisimmalta puistoalueelta, Nordenstrenginpuistosta, löytyy boulderointiin parhaiten soveltuva  kiipeilykuutio, aikuisten ulkokuntolaitteet sekä pelialue.

Boulderointikuutiossa voi harjoitella kiipeilytekniikkaa.
Boulderointikuutiossa voi harjoitella kiipeilytekniikkaa.

Pelialueelta löytyy maksutta yksi koripallo, muutama lentopallo, 13 nahkaista ja kaksi muovista jalkapalloa, kolme lasten pehmeää palloa, yksi Amerikan jalkapallo sekä kaksi hula-hula – vannetta. Palloja ja muita välineitä saa lainata vapaasti ja ne on tuotu paikalle Liikkuva Mikkeli – hankkeen toimesta.

Alueen keskellä sijaitsevasta ja lasten riemuksi suunnitellusta Heinzenpuistosta löytyy yli 42 metriä pitkä kiipeilyteline, useita liukumäkiä, keinuja sekä pienten leikkialue.

Puistoalueen suunnittelusta vastannut Rambollin suunnittelu- ja konsultointialan yksikkö toi idean massiivisesta kiipeilytelineestä mukanaan messumatkalta Saksasta.
Puistoalueen suunnittelusta vastannut Rambollin suunnittelu- ja konsultointialan yksikkö toi idean massiivisesta kiipeilytelineestä mukanaan messumatkalta Saksasta.

Lastenhuonevinkit messutaloissa  

Monella messurakentajalla on lapsia tai lapsenlapsia, joten messukohteista löytyy ihania lastenhuoneita vähän jokaiseen makuun. Alle kouluikäisille sisustettuja huoneita löydät kohteista 3, 8, 9, 15, 20, 21, 24 sekä 31.

Kouluikäisten huoneita on puolestaan kohteissa 3, 8, 12, 13, 14, 18, 23 sekä 31. Huomaa myös lasten hiekka-alustainen pelialue ja trampoliini kohteessa 13. Lapsia varten suunniteltu pelialue löytyy puolestaan kohteessa 31.

Kohteessa 3 on kolmen kouluikäisen huone sekä lapsille oma oleskelutila.
Kohteessa 3 on yhden alle kouluikäisen ja kahden kouluikäisen huone sekä lapsille oma oleskelutila.
Kohteesta 9 löytyy monen lastenhuoneista bloggaavan suosikkisänky.
Kohteesta 9 löytyy monen lastenhuoneista bloggaavan suosikkisänky.

 

Kohteessa 15 on kahden alle kouluikäisen tytön lisäksi myös yksi alakouluikäisen pojan huone.
Kohteessa 15 on kahden alle kouluikäisen tytön lisäksi myös yksi alakouluikäisen pojan huone.
Kohteessa 18 on 4 kouluikäisen lapsen huoneen lisäksi myös lähes 7 metrinen uima-allas.
Kohteessa 18 on neljän kouluikäisen lapsen huoneen lisäksi myös lähes 7 metrinen uima-allas.
Kohteeseen 21 odotetaan kesävierailulle tulevia lapsenlapsia kylään leikkimään.
Kohteeseen 21 odotetaan kesävierailulle tulevia lapsenlapsia kylään leikkimään.
Kohteessa 24 löytyvä alle kouluikäiselle sisustettu huone on tulvillaan uutta ja vanhaa.
Kohteessa 24 löytyvä alle kouluikäiselle sisustettu huone on tulvillaan uutta ja vanhaa.

Messualueen vieressä sijaitseva Mikkelipuisto on koko perheen ulkoilu-olohuone

Asuntomessujen oheiskohteessa, Mikkelipuistossa, on koko kesän erilaisia tapahtumia lapsiperheille sekä erityisesti nuorille. Puistoalueella on ”Törkeen hyvä kesä” – hankkeen järjestämää ilmaista ja avointa toimintaa päivittäin. Tarjolla on suppailua, joogaa, potkunyrkkeilyä ja monenlaista muuta liikuntaa, kulttuuria sekä tapahtumia. Mikkelipuistoa vastapäätä sijaitsee myös Mikkelin melojien tukikohta ja puistosta löytyy soutuveneen sekä sup-lautojen vuokrausta. Mikkelipuiston tuntumassa, lähellä messualuella sijaitsee myös Kaihun frisbeegolfrata.

Lisätiedot löytyvät Törkeen hyvä kesä – hankkeen facebook-sivuilta.

Koko perheelle puistoalue on oiva käyntikohde myös siksi, että sieltä löytyy useampikin leikkipuisto ja Kaihun uimaranta, joka on hyppytorneineen yksi Mikkelin parhaita uimaranta-alueita. Auton voi jättää läheisen Mikkelipuiston parkkipaikalle (Pursialankatu 5). Parkkipaikalta on uimarannalle noin 500 metrin kävelymatka. Lisätiedot: www.mikkelipuisto.fi

Mikkelipuistoon pääsee Mikkelin keskustasta myös Mikke-junalla, joka on varmasti ainakin perheen pienimpien mieleen. Mikkelipuistosta on noin kilometrin kävelymatka messualueelle.

Kenkäverossa on Joulupukin piilopirtti ja seikkailukierroksia

Mikkelipuistoa vastapäätä sijaitsevassa kenkäverossa järjestetään koko perheen seikkailukierroksia 9.8.2017 saakka joka tiistai ja keskiviikko klo 11 alkaen. Liput ovat 8,50 euroa/hlö. Perhelippu maksaa 18,00 / 3 hlöä. Alle 3-vuotiaat pääsevät kierrokselle ilmaiseksi.  Pihapiiristä löytyy myös Joulupukin kesäinen piilopirtti. Lisätiedot: www.kenkavero.fi

Pitkäjärven uimarannalla viihtyvät puolestaan varsinkin perheen pienimmät, osoite on Pitkäjärvenkatu 29/Kangaskatu, 50100 Mikkeli (siellä on myös inva-liuska veteen). Kaikki kaupungin uimarannat löydät osoitteesta https://www.mikkeli.fi/uimarannat ja leikkipuistot puolestaan osoitteesta www.mikkeli.fi/leikkipaikat

Dinosauria, Hyperdino, legendaarinen vahakabinetti… lapsiperheiden perinteinen Mikkeli-kohde on tietysti myös Visulahti, jossa riittää tekemistä vanhemmillekin. Lisätiedot: www.visulahti.fi

Liikuntapäivä messualueella!

Perjantaina 28.7. vietetään messupäivää liikunnallisissa merkeissä

Asuntomessualueen alkupäässä sijaitsevalla AsukasAreenalla esitellään Liikkumisen Unelmavuosi – hankkeeseen liittyvää Unelmat liikkeelle – toimintamallia klo 10.30 ja klo 11.30 jolloin esittelyssä ovat Mikkelin kaupungin liikuntamahdollisuudet. Klo 12.00 esittelemme puolestaan Mikkelipuistoa ja puistoon liittyviä toiminnallisia mahdollisuuksia.

Tuona päivänä messualueen Nordenstrenginpuistossa sijaitsevalle peliareenalle tulee liikuntavälinekärri ja ulkokuntoilualueelle voimavaunu, jonka välineistä rakennetaan toiminnallisen harjoittelun rata. Heinzenpuistossa on myös ohjattua lapsi-aikuinen -parkouria. Messualueella on tarjolla myös mobiilisuunnistusta, jonka saloihin opastaa mikkeliläisen suunnistusseura Navi ry:n konkari Aki Tenhunen.

Seuraa Asuntomessujen Facebook-sivuja, joilla kerromme tarkemmin tuon päivän ohjelmatarjonnasta.

Tervetuloa Asuntomessuille koko perheen kanssa!