Lapset ja nuoret pääsevät arvioimaan Porin Asuntomessualuetta

Pihapelejä puistossa tai koti-ilta perheen kanssa – lasten ja nuorten elämässä oma lähiympäristö on tärkeä. Porin Asuntomessujen kohteet ovat koteja monelle lapselle ja nuorelle, joten on tärkeää kuunnella, mitä nuori ikäpolvi messualueesta ajattelee. Satakunnassa tulevaisuus lapsissa – SATULA –hanke järjestää Porin asuntomessualueella lasten ja nuorten toteuttaman auditoinnin.

Tilaisuudessa lasten ja nuorten ryhmät vierailevat asuntomessualueella ja tutustuvat muun muassa Pilkkeen tiedepäiväkoti Välkkeeseen, leikkipuisto Pajapuistoon ja mummolaaan nimeltään Herukka. Lapset ja nuoret valokuvaavat kohteita ja kertovat, miltä messualue lasten omin silmin näyttää.

Kuvat ja kertomukset kootaan videoiksi, jotka ovat esillä tiistaina 17.7.2018 Asuntomessujen AsukasAreenalla klo 14.00 – 14.30 järjestettävässä tilaisuudessa sekä SuomiAreenan Kansalaistorilla Satakunta2019-teltalla. Auditoinnin tuloksiin tutustumisen lisäksi tilaisuuksissa pohditaan lasten ja nuorten osallisuuden merkitystä ja nykytilaa yhdessä heidän kanssaan. Tervetuloa kuulemaan lasten ja nuorten ajatuksia!

Satakunnassa tulevaisuus lapsissa – SATULA–hanke toteuttaa hallituksen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa Satakunnassa. Yhtenä päätavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen toteutumista ja lisätä kuntien ja maakunnan lapsiystävällisyyttä. Oleellista on, että lasten näkemykset nousevat esiin ja niitä kunnioitetaan.