Kyminniemi oli yleisön suosikki Loma-asuntomessuilla Mäntyharjussa

Tiedote 6.9.2011

Kesällä järjestetyt Loma-asuntomessut Mäntyharjussa onnistuivat erinomaisesti sekä kävijämäärien että yleisötyytyväisyyden perusteella. Messuilla vieraili 27.6.–10.7.2011 välillä 53 727* maksanutta kävijää. Messukävijät äänestivät perinteisesti parasta loma-asuntoa kävijätutkimuksen yhteydessä. Yleisöäänestykseen otti osaa 7 384 kotitaloutta, mikä on 31 prosenttia kävijäperheistä. Suorakanava oy:n tekemä kävijätutkimus julkaistaan kokonaisuudessaan palauteseminaarissa Mäntyharjussa 4.10.2011.

Tänään Helsingissä pidetyssä Paras loma-asunto 2011 -tilaisuudessa julkistettiin yleisöäänestyksen tulokset. Yleisön suosikiksi nousi kohde numero 18, Kyminniemi. Toisen sijan sai Plushuvila ja kolmanneksi sijoittui Nuuna 85.

– Kolme parhaiten äänestyksessä menestynyttä messukohdetta ovat tyyliltään hyvin erilaisia, mikä kertoo yleisön monista mieltymyksistä loma-asumisessa. Plushuvila on todella modernia arkkitehtuuria, Nuuna 85 on perinteisempi hirsihuvila modernilla ilmeellä ja voittaja Kyminniemi on vanhanajan henkeen kunnostettu pieni tukkilaiskämppä, miettii Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Vanha uittokämppä nousi uuteen kukoistukseensa

Yleisöäänestyksen voittaneessa Kyminniemen vanhassa uittokämpässä yleisö arvosti ulkonäköä, saunatiloja ja rakennusmateriaaleja. Kohde keräsi 13,3 prosenttia kaikista äänistä.

– Kyminniemi sijaitsi messualueella omassa rauhassaan nimen kärjessä. Jo messujen aikana saattoi kuulla kuinka ihmiset ihastelivat Kyminniemen molemmille puolille avautuvaa järvimaisemaa sekä yksityisyyttä, Heiskanen pohtii Kyminniemen menestystä.

– Myös 1950-luvun henkeen toteutettu sisustus näytti viehättävän. Hienoa, että saimme messusisältöön lähes 100 vuotta vanhan peruskorjauskohteen, koska peruskorjaus kiinnostaa yleisöä entistä enemmän, hän jatkaa.

Kyminniemen rakennuttaja ja näytteilleasettaja oli UPM-Kymmene. Arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Heikki Kirjalainen. Sisustussuunnittelun toteuttivat Sisustusvimman Hannakaisa Manninen ja Tommi Mäkinen.

Plushuvilan terassit nostivat kohteen toiseksi

Yleisöäänestyksessä toiseksi nousi kohde numero 4, Plushuvila. Loma-asunnossa yleisö arvosti tilaratkaisuja, terasseja ja valoisuutta. Kohde sai äänistä 10,5 prosenttia.

Toiseksi tullut loma-asunto on suunniteltu lapsiperheelle. Suunnittelun lähtökohtina olivat loma-asumisen helppohoitoisuus, kestävyys ja visuaalisuus.    
Plushuvilan rakennutti Finest Construction Hanna Porkalle ja Jouni Mikkolalle. Näytteilleasettajana toimi Honkatalot. Arkkitehtisuunnittelusta vastasi PlusArkkitehdit. Pääsuunnittelija oli Jani Lahti. Sisustussuunnittelun teki Sanna Pänkäläinen Vepsäläiseltä. 

 

  

     
Yleisö arvosti Nuuna 85:n ulkonäöllä kolmanneksi

Kolmanneksi Paras loma-asunto -äänestyksessä tulleessa kohteessa yleisö arvosti ulkonäköä ja valoisuutta. Kohde numero 12, Nuuna 85, sai äänistä 10,3 prosenttia, joten toisesta sijasta käytiin tiukka kamppailu.

Ilmavuus, valoisuus, symmetria ja helppo muunneltavuus olivat kohteen suunnittelun lähtökohtia. Sisustuksessa yhdistyvät kodinomaisuus, helppous ja yksinkertaisuus ripaukseen luksusta.

 

 

Nuuna 85:n rakennutti Olli Salmi. Näytteilleasettajana ja arkkitehtisuunnittelijana toimi Kuusamo Hirsitalot. Loma-asunnon pääsuunnittelija oli Jouni Huusari ja sisustussuunnittelija Jukka Rintala.

 Messukohteiden kuvat ja kohdetiedot Ideagalleriassa

Tarkemmat yksityiskohtaiset tiedot niin yleisöäänestyksessä pärjänneistä loma-asunnoista kuin muistakin Loma-asuntomessujen kohteista löytyvät Asuntomessujen uusittujen verkkosivujen Ideagalleriasta. Ideagalleriassa on runsaasti kuvia kaikista messukohteista sekä tarkat tiedot kuvien sisustus- ja rakennuselementeistä.

Ideagallerian avulla messukävijät ja muu yleisö saavat entistä helpommin selville kohteiden pintamateriaalit, sisustustuotteet, huonekalut ja rakenteet. ideagalleriasta voi hakea myös talojen suunnittelijoita, talotyyppejä tai esimerkiksi kuvia huonetyypeistä.

*Lopullinen virallinen kävijäluku ilmoitetaan loppuseminaarissa 4.10.2011 levikintarkastuksen suorittaman tarkastuslaskennan jälkeen.

 

Kuvia Paras loma-asunto -tilaisuudesta 6.9.2011

 


 

Kolmanneksi sijoittuneen Kuusamo Nuuna 85:n edustajia sekä

palkintoja jakanut Suomen Asuntomessujen Pasi Hulkkonen.

Toiseksi tulleen Plushuvilan edustajia.

 

Voittaja Kyminniemen edustajia ja palkintojen jakoa.

 

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Pasi Heiskanen, Suomen Asuntomessut, p. 040 848 6200

Lehdistökuvat Loma-asuntomessujen messukohteista:

www.vanha.asuntomessut.fi/image-gallery/118 ja www.loma-vanha.asuntomessut.fi/mediagalleria

Asuntomessujen Ideagalleria verkossa: www.vanha.asuntomessut.fi/location-search

Voittajakohteisiin liittyviä juttuja/tiedotteita median käyttöön:

www.loma-vanha.asuntomessut.fi/etusivu/ajankohtaista/169-loma-asuntomessujen-uittotupa-on-saanut-uuden-ilmeen
www.loma-vanha.asuntomessut.fi/etusivu/ajankohtaista/125-jukka-rintalan-johdolla-kiinnostaviin-ja-kaeytaennoellisiin-sisustuksiin-loma-asuntomessuilla