Kohti Asuntomessuja – valmistelut loppusuoralla

Kaikissa messukodeissa tehdään sisätöitä ja valtaosassa kalusteasennukset ovat käynnissä. Porin kaupungin infrayksikkö on saanut puistot vihreiksi ja keinut odottavat vain käyttäjiään. Messualue on kokenut huikean kasvutarinan, jota aluevalvoja Aleksi Vihtilä on seurannut ja valvonut syksystä 2016 alkaen. Messut lähestyvät ja alueen työt ovat loppusuoralla, vai mitä mieltä on Vihtilä?

– Toukokuun alussa aloitamme katukiveysten rakentamisen sekä pihakatujen asfaltoinnit. Rakentajat ja tulevat asukkaat viimeistelevät koteja ja pihatyöt ovat jo käynnistymässä. Katuvalot on asennettu ja messubussien kääntöpaikka lipunmyyntialueineen valmiina suureen messukesään. Messuvalmistelut ovat siis jo voiton puolella, hän kertoo.

Myöhäisestä keväästä huolimatta kaupungin infrayksikkö on onnistunut aikatauluttamaan katutyöt niin, että messuvieraat voidaan ottaa levollisin mielin kesällä vastaan. Lisäksi messuaikaisia valmisteluja tehdään sähkö- ja kuituliittymien osalta.

– Messukotien rakentaminen on edennyt mainiosti lupaprosessista sisävalmistusvaiheeseen. Vaikka koteja rakennetaan tiiviiseen ruutukaavaan, on logistisilta ongelmilta vältytty lähes kokonaan. Kaikkien rakentajien messuprojekti on edennyt mallikkaasti, Vihtilä iloitsee.

Vihtilän mukaan messuprojekti on ollut erittäin vauhdikas ja mielenkiintoinen kokonaisuus. Tutuiksi ovat tulleet niin rakentajaperheet kuin koko kaupungin organisaatio, kun messuja on rakennettu yhteistyössä.

– On ollut hienoa huomata, miten Porin kaupunki on ottanut messuprojektin omakseen ja suhtautunut myötämielisesti messutoimiston lennokkaisiin ajatuksiin, hän nauraa.

– Varsinkin alueen rakentuminen rinta rinnan messutapahtuman tekemisen kanssa on ollut haastavaa, mutta erittäin opettavaista.

Messualue on tiiviisti rakennettu omakotitaloalue keskustan postinumeroalueella. Kokemäenjoki ja vastapäätä sijaitseva Porin kansallinen kaupunkipuisto tekevät alueesta viihtyisän ja luonnonläheisen.

– Messukotien lisäksi alueella parasta on ehdottomasti puistot ja se, että alueelle rakentuu lisäksi palveluja niin lapsille kuin senioriväelle. Alueella voi todella asua läpi ihmiselämän, kuittaa Vihtilä.

Messualuetta ryhdyttiin rakentamaan syksyllä 2016. Katso video ja näe messualueen huikea kasvutarina!

Asuntomessut Porissa 6.7-5.8.