Kivistön kaupunkikeskuksen suunnitteluvaraus NCC:lle ja Skanskalle

Vantaan kaupunginhallitus tulee käsittelemään Kivistön kaupunkikeskuksen suunnitteluvarauksen, jota ehdotetaan annettavaksi NCC:lle ja Skanskalle. Tavoitteena on, että tulevan Kehäradan Kivistön aseman ympäristöön rakennettavan kaupunkikeskuksen ensimmäinen vaihe otetaan käyttöön vuonna 2017.

NCC:n ja Skanskan tehtävänä on toimia Kivistön kaupunkikeskuksen kehittäjänä ja toteuttajana, kun Vantaan kaupunki luo kaavalliset ja muut edellytykset hankkeen toteuttamiselle. Suunnittelun tavoitteena on toteuttaa liike- ja palvelukeskus, jossa yksityiset ja julkiset palvelut, asuminen, liikenne ja vapaa-ajanvietto nivoutuvat toiminnalliseksi ja kaupunkikuvalliseksi kokonaisuudeksi.

Ensimmäisessä vaiheessa Hämeenlinnanväylän ja Vanhan Nurmijärventien väliin, Kehäradan eteläpuolelle tullaan toteuttamaan hiukan nykyistä Myyrmannin kauppakeskusta suurempi liike-, palvelu- ja viihdetiloista koostuva keskus. Lisäksi alueelle tullaan rakentamaan noin 10 000 – 25 000 kerrosneliötä asuntoja ja hotellitiloja.
– Kaikki nämä yhdessä tulevat muodostamaan noin 100 000 kerrosneliön eli suunnilleen Jumbon kauppakeskuksen kokoisen keskuksen. Kivistöstä tulee yksi pääkaupunkiseudun vetovoimaisimmista liike- ja palvelukeskuksista, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen Vantaan maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialalta.

Turvallista ja sujuvaa arkea Kivistössä

Vuonna 2015 käyttöön otettavan Kehäradan varrella sijaitsevasta Kivistöstä tulee olemaan sujuvat liikenneyhteydet eri puolille pääkaupunkiseutua. Kivistön kaupunkikeskuksen tuntumassa järjestetään vuonna 2015 Vantaan asuntomessut, joissa esitellään alueen pientaloja sekä muutamia kerrostaloja.

Kivistön alueesta rakentuu eri ikäisille asukkaille koti ja kotiseutu, jossa viihdytään ja jossa on hyvä elää turvallista ja sujuvaa arkea monipuolisten palveluiden ja virkistysalueiden äärellä.

Kuva: Asemakaavaluonnoksen pohjalta tehtyjä ensimmäisiä
hahmotelmia kaupunkikeskuksesta. Harris&Kjisik 2011

Lisätietoja:

Vantaan kaupunki, apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen, gsm 0500 430017, s-posti juha-veikko.nikulainen(at)vantaa.fi