Katse kohti Loma-asuntomessujen kesää Helsingin OmaMökki -messuilla

Tiedote 29.3.2012

Suomen suurimmat mökkimessut – OmaMökki 12 – järjestetään 29.3.–1.4.2012 Helsingin Messukeskuksessa samanaikaisesti OmaPiha, Oma Koti ja Sisusta! -messujen kanssa. Loma-asuntomessut ovat esillä tapahtumassa kertoen tulevan kesän messutarjonnasta hallin 7 paikassa n34. Messut ovat avoinna joka päivä kello 10-18. Tervetuloa tutustumaan tulevan kesän ehdottoman vapaa-ajantapahtuman tarjontaamme!

Kymmenen hehtaarin kokoiseen, puhtaaseen ja kauniiseen messumaastoon Lappeenrannan Rauhaan rakennetaan luontoa kunnioittaen 21 mielenkiintoista, toinen toistaan upeampaa loma-asumisen kohdetta hirrestä, laudasta ja jopa kivestä. Messualue sijaitsee Pohjoismaiden suurimman matkailualueen, Saimaa Gardensin alueella noin 35 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta.

Suomen suurimman järven, Saimaan rannalle, yksilölliset mökit sekä talotehtaiden uutuusmallit tulevat tarjoamaan parhaimpaan kesäaikaan paljon katseltavaa ja koettavaa. Messukohteet ovat kooltaan 20–216 neliömetriä eli vaihtoehtoja on jokaiseen makuun. Peruskorjauskohteena Loma-asuntomessuilla on todellinen helmi, perinteinen 1940-luvun rantasauna pihapiireineen ja laitureineen. 

 

Esilämpöä saunamaailmaan Helsingistä 

Tänään Helsingin Messukeskuksessa avautuvilla OmaMökki-messuilla esitellään monipuolisesti suomalaista saunaa. Seminaareissa ja ohjelmalavoilla pureudutaan saunan elämyksellisyyteen ja terveysvaikutuksiin ja esillä on muun muassa saunajoogaa, ruoka- ja juomareseptejä, kotikylpyläpalveluja sekä erilaisia hoitoja. Tapahtuma esilämmittää mukavasti tulevan loma-asuntomessujen kesän teemaa monipuolisesta piha- ja saunarakentamisesta.

Loma-asuntomessuille on tulossa kesällä ensimmäistä kertaa todellinen saunamaailma. Jokaisen 21 messukohteen saunan lisäksi messujen rantaraitille koottavaan saunamaailmaan on tulossa parikymmentä erilaista ja innovatiivista saunaratkaisua vierekkäin. Yhtenä erikoisuutena toteutetaan korsusauna alkuperäisten piirustusten mukaisena niinikään 1940-luvulta. Messuille on tulossa myös runsaasti erilaisia kylpytynnyri- ja laituriratkaisuja sekä elämyksellisiä saunomiseen ja kylpemiseen keskittyviä tuotetarjoajia ihastuttavista saippuakauppiaista sisustusesineisiin.

 

Luonnonkiveä uusin ideoin

Lappeenrannan loma-asuntomessuilla piha- ja ympäristörakentamisessa panostetaan voimakkaasti luonnonkiveen. Messuilla lanseerataan uusia luonnonkivituotteita ja tuodaan alan palvelutarjoajia esiin. Kiveyksiä toteutetaan niin sanotusta sivukivestä, joka muutoin jää louhinnassa pääsääntöisesti hyödyntämättä joko niiden halkeamien tai väripoikkeamien vuoksi. Kivi on monikäyttöinen materiaali etenkin piharakentamisessa – ekologinen ja kestävä vaihtoehto kauneudestaan tinkimättä. Messualueelle on tulossa rakennuskivinäyttely, jossa on monipuolisesti esillä eri kivimateriaaleja sekä uusia ideoita kiven hyödyntämiseen piharakentamisessa.

Loma-asuntomessut Lappeenrannassa 2012 -tapahtuman pääteema on loma-asumista palveluiden äärellä ja messut järjestetään Saimaan rannalla 25.6.-8.7.2012. Teemoina ovat myös energiatehokkuus ja ekologisuus – Rauhassa perehdytään tarkemmin uudenlaiseen aluelämpöratkaisuun ja sen tarvitseman energian tuottamiseen ekologisesti auringon ja veden avulla.