Jyväskylän Asuntomessujen monipuolinen sisältö esillä Rakentaminen ja Talotekniikka -messuilla

Äijälänrannan asuntomessualueella rakennustyöt etenevät vauhdilla. Kesän messujen tarjontaa esitellään ensi viikonloppuna Rakentaminen ja Talotekniikka –messuilla Jyväskylän Paviljongissa. 

— Kevät on messujen näkökulmasta ehdottomasti kiireisintä aikaa. Kohteiden valmiusaste on kuitenkin hyvä ja muutkin valmistelut aikataulussaan, Asuntomessut Jyväskylässä 2014 –projektipäällikkö Anu Hakala tiivistää tyytyväisenä.

Yksi kevään suurista markkinointiponnistuksista on osallistuminen Jyväskylän Rakentaminen ja Talo-tekniikka –messuille. Paviljongissa asuntomessutarjontaa esitellään sekä omalla näyttelypisteellä osastolla C1-368 että esiintymislavan monipuolisessa ohjelmatarjonnassa. Kaikki ohjelmalavan esiintyjät ovat mukana messujen suunnittelussa tai toteutuksessa.

Perjantaina valaistussuunnittelija Annukka Larsen kertoo valon merkityksestä kodin tunnelman luojana. Maisemasuunnittelija Tanja Nieminen puolestaan antaa vinkkejä vihersuunnittelun Puutarhaetsivän neuvontaklinikalla. Lauantaina kansainvälisestikin tunnustettu sisustusarkkitehti ja designer Tapio Anttila pureutuu sisutushaasteisiin huonekalusuunnittelun taustalla. Sunnuntaina Invalidiliiton esteettömyysasiamies Harri Leivo puolestaan ohjaa kaikille soveltuvan pientalon toteutuksessa sekä kertoo esteettömyydestä ulko- ja piha-alueilla. Esteettömyys on yksi Jyväskylän messujen erityishankkeista.

Valaistus asuntomessualueella –video julki perjantaina

Perjantaina julkaistaan myös Valon kaupunki –hankkeen tuottama Valaistus asuntomessualueella –video. Videolla kurkistetaan kahden pientalorakentajan taloihin ja valaistusajatuksiin. Heidi Luck valottaa ajatuksiaan kierrätysteemaa ja designia yhdistävän Talo Luckin valaistuksesta. Maastohiihtäjä Matti Heikkisen talon valaistuksen taas on suunnitellut valaistussuunnittelija, joka osaltaan laajentaa valon käyttötapoja. Videolta pääsee kurkistamaan myös katujen ja siltojen erikoisvalaistusta.

Pientalovalaistuksen ohella Äijälänrannan yleisvalaistus on korkeatasoinen. Katuvalaistuksessa hyödynnetään uusinta tekniikka; alueella on Suomen ensimmäinen asuinalueelle toteutettu valaisinkohtainen led-katuvalonohjaus. Valaistus ohjelmoidaan toimimaan käyttäjien tarpeiden mukaan. Ruuhka-aikoina valoa on enemmän kuin hiljaisina tunteina, yöllä valot himmennetään mahdollisimman alas.

Asuntomessuaiheista ohjelmaa:

Perjantaina 14.3.

Klo 13–13.45  Valolla on merkitystä! Valaistussuunnittelija Annukka Larsen, Valon kaupunki –hanke, C1-halli
Klo 15.15–16  Pihasta puutarhaksi ja puutarha toimivaksi Maisemasuunnittelija Tanja Nieminen, Puutarhaetsivät Oy, C2-halli

Lauantai 15.3.

Klo 13–13.45 ja klo 15.15.-16 Sisustushaasteet huonekalusuunnittelun takana
ja klo 15.15–16  Sisustusarkkitehti, designer Tapio Anttila, C1-halli esiintymislava

Sunnuntai 16.6.

Klo 14.30-15 Kaikille soveltuva pientalo, Esteettömyysasiamies Harri Leivo, Invalidiliitto, C1-halli
Klo 15.15–16  Esteettömyys ulko- ja piha-alueilla, Esteettömyysasiamies Harri Leivo, Invalidiliitto, C2-halli

Perjantain esiintyjät ovat tavattavissa Asuntomessut Jyväskylässä  2014 -osastolla oman esityksensä päätyttyä ja viikonlopun esiintyjät ovat tavattavissa samalla C1-368 osastolla ennen luentoaan.

Valaistus asuntomessualueella –video on katsottavissa perjantaina Annukka Larsenin esityksen jälkeen osoitteessa: https://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/info/ajankohtaista

Lisätietoa:
Anu Hakala, projektipäällikkö, Asuntomessut Jyväskylässä 2014, p. 014 266 8235
Annukka Larsen, koordinaattori, Valon kaupunki –hanke, p. 040 740 4717