Julkkiskokit Sami Garam ja Janne Pekkala viihdyttivät messukävijöitä

Asuntomessujen keittiöviikko käynnistyi tänään. Yksi varmasti mielenkiintoisin osa keittiöviikkoa on Sami Garamin isännöimä kokkishow messujen Taatanaukiolla. Viikon jokaisena päivänä Sami isännöi eri kokkivierasta ja tänään mukana kokkailemassa oli tv:stä tuttu Janne Pekkala. Jannen kanssa keittiöviikon ensimmäisessä kokkishowssa loihdittiin ”muikkuja tammernaise”.

Puoli tuntia kestävän kokkishown aikana miehet valmistivat herkullisen näköisen annoksen ruisjauhoissa pyöriteltyjä muikkuja kasvisten ja valkoviinikastikkeen kera. Messuvieraat pääsivät ihastelemaan ammattikokkeja työssä ja saivat hyviä vinkkejä ruoanlaittoon. Suomalaista ruokakulttuuriakin pohdittiin kokkailujen lomassa.

– Suomessa ruokakulttuuri on erittäin rikas. Etenkin leipäkulttuuri. Meillä on paljon hyviä leipiä verrattuna muuhun maailmaan. Esimerkiksi ihan ruisleipä. Kaverini on kertonut että New Yorkissa hänen ruisleipänsä menevät kuumille kiville, Janne Pekkala kertoi.

Yksi hyvä vinkki, jonka kokit jakoivat messuvieraiden kesken, olikin vanhojen kuivuneiden leipien hyödyntäminen ruoanlaitossa.

– Kuivat leivänkannikat kannattaa paistaa voissa ja heittää ruoan sekaan: erittäin hyvää!

Oulussa asuva Janne Pekkala kertoi edellisen kerran vierailleensa Asuntomessuilla Oulussa vuonna 2005. Ammattikokki pitää keittiöviikkoa oikein sopivana asiana nimenomaan Asuntomessuille, kun kävijät hakevat vinkkejä omiin koteihinsa ja keittiöihinsä.

– Kotona kokkaaminen on aidointa ruokakulttuuria, kotiruoka on parasta ruokaa ja ainoaa oikeaa ruokaa, Janne Pekkala perusteli.

Huomenna Sami Garamin vieraaksi tulee tv-kokki ja ruokatoimittaja Teresa Välimäki. Teresan kanssa Sami grillaa vähemmän perinteisiä grilliruokia. Grillissä paistuu mahdollisesti parsaa, hedelmiä, bataattia ja juustoja. Ruoka-aineet valitaan lähitarjonnan mukaan, yleisteemana koko viikolla on lähiruoka ja kotona kokkaaminen.