Jääkiekkoilija Tuukka Mäntylän koti on nyt siellä missä pitääkin

Tamperelaiselle jääkiekkoilijalle Tuukka Mäntylälle Asuntomessuilla käynti on tuttua puuhaa. Lauantaina 4.8. Mäntylä vieraili perheineen Tampereen messuilla Vuoreksessa. Mäntylä oli iloinen, että messut järjestetään pitkästä aikaa kotikaupungissa. Oman talon rakentaminen on Mäntylällä vielä tuoreessa muistissa.

– Meidän talo valmistui viime vuoden keväällä. Nyt kun kaikki on kunnossa, talo rupeaa tuntumaan kodilta enemmän ja enemmän, eikä sitä haluisi mihinkään enää lähteäkään. Tuntuu, että koti on siellä, missä pitääkin olla.

Rakennusprojekti ei kuitenkaan sujunut ensi kertaa taloa rakentavalta perheeltä ilman ongelmia. Välillä usko oli koetuksella.

– Monella rakennuttajalla voi välillä usko loppua kesken. Ei tämä meillekään mitenkään helppoa ole ollut. Sellaisia ensikertalaisen mokia on sattunut. Talo on maksanut paljon ja hommissa on välillä kestänyt. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että tämä voi jäädä meidän viimeiseksi kodiksi.

Pihat ja kivitalot kiinnostavat

Mäntylän talo nousi kävelymatkan päähän omasta työpaikasta, Tampereen jäähallista. Tontti toi rakentamiseen omat haasteensa.

– Mummoni vanha talo oli alun perin tontilla. Ostimme sen ja rakennutimme oman kodin tilalle. Tontin malli on pitkulainen ja kapea. Se toi haasteita. Hyvän arkkitehdin avulla ratkaisusta saatiin kuitenkin fiksu.

Mäntylän kodissa sekä Asuntomessujen kohteessa 33, Villa Pärssinen, näkyy saman arkkitehdin, Titta Tammisen, kädenjälki. Talot muistuttavat Mäntylän mukaan toisiaan ja niissä on samoja ratkaisuja. Mäntylä tulikin messuille katselemaan erityisesti oman talon kaltaisia kohteita.   

– Eniten minua kiinnostavat kivitalot, jotka ovat samantyylisiä oman talon kanssa. Myös pihat kiinnostavat.

Pihahommia ja yhdessäoloa

Mäntylään kesään on kuulunut pihahommia, mutta myös rentoutumista ja yhteistä aikaa perheen kanssa.

– Kesällä olen pitänyt kuntoa yllä ja pelannut muutaman kierroksen golfia. Perheen kanssa olemme touhunneet, harrastelleet ja rentoutuneet. Pihahommiakin on tullut tehtyä. Ei onneksi samalla intensiteetillä kuin viime kesänä.

Mäntylän perheen kodin sisustaminen tapahtuu pikkuhiljaa, ja uutta ei ole juurikaan hankittu. Jääkiekkoilijan palkintokaappikin odottaa vielä pystyttämistä.

– Palkintokaappi pitäisi tosiaan pykätä. Isä sanoi, että minun pitäisi jossain vaiheessa hakea pokaalit pois kotoa, Mäntylä naurahtaa.

Mäntylä pelaa jääkiekkojoukkue Tapparassa Tampereella puolustajan paikalla. Joukkueen harjoitukset ovat juuri lähteneet käyntiin, ja ensi viikolla on ohjelmassa ensimmäiset harjoituspelit.

Asuntomessut Tampereella on avoinna 12. elokuuta saakka päivittäin kello 10–18.