Ikkunanpesun MM-kisojen mestaruus ratkeaa tänä viikonloppuna – voittajalle palkinnoksi tuhat euroa

Mikkelin Asuntomessuilla käydään lauantaina 29.8. kiivas taisto ikkunanpesun maailmanmestaruudesta. Kilpailun juontaa Kummelista tutuksi tullut Olli Keskinen.

– Ihmisiä kiinnostaa aina MM-kisat. Kyllä minäkin ikkunoita pesen, ehkä kerran kolmessa vuodessa, naurahtaa Keskinen.

Kisassa on kaksi sarjaa: ammattilaiset ja harrastelijat. Ammattilaissarjaan kuuluvat ikkunoita työkseen pesevät henkilöt. Palkintokin on MM-kisojen tyyliin muhkea. Molempien sarjojen voittajat saavat 1000 euroa riihikuivaa käteistä ja maailmanmestarin tittelin.

Ikkunanpesun MM-kisat ovat lähes kansainvälinen ilmiö. Kisaajia on saapumassa paikan päälle Suomen rajojen ulkopuolelta muun muassa Ruotsista ja Tanskasta, kertoo kisan järjestäjä Pihla-ikkunoiden edustaja.

Kilpailu suoritetaan kaksintaisteluna. Aikaa suoritukselle annetaan 5 minuuttia ja voittaja ratkaistaan pisteyttämällä kisaajat nopeuden, tyylin ja puhtauden perusteella. Työvälineinä on käytössä sanko, rätit, lasta, suihkupullo sekä pesuaine.

Kisan juontajan mukaan ikkunanpesu ei ole ainoastaan fyysinen suoritus.

– Kyllä ikkunoita mielestäni kannattaa pestä. Se on myös symbolisesti tärkeää, että ihminen näkee sisältä ulos ja ulkoa sisälle, Keskinen toteaa.

Muista nämä, kun peset ikkunoita

Pese ikkunat, kun aurinko ei paista suoraan ikkunaan. Liian lämpimällä ilmalla lasipinta kuivuu kesken pesun.

Imuroi samalla sälekaihtimet ja ikkunanpuitteet.

Näin peset ikkunat puhtaiksi

1. Pese lasit uloimmasta lasista alkaen. Näin tulos näkyy paremmin eikä roiskeita synny pestyihin pintoihin.

2. Kostuta lasi ikkunanpesimellä tai liinalla. Vaihda likainen pesuvesi tarpeeksi usein, jotta saat ikkunat puhtaiksi kerralla.

3. Vedä kuivaimella tasaisin, yhdensuuntaisin vaaka- tai pystyvedoin. Älä paina kuivainta ikkunaa vasten liian kovaa, jottei ikkunaan jää jälkiä.

4. Kuivaa lopuksi nurkat ja reunat säämiskällä, ikkunaliinalla tai talouspaperilla.

5. Pyyhi ja kuivaa ikkunalaudat.

(Lähde martat.fi)

Jutun on kirjoittanut toimittaja Marleena Lammikko. Linkki alkuperäiseen juttuun: https://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/ikkunanpesun-mm-kisojen-mestaruus-ratkeaa-tana-viikonloppuna-voittajalle-palkinnoksi-tuhat-euroa/6516196#gs.=JP5HGo