Huippukokki Alex Nurmen top 3 keittiöt Asuntomessuilla

Televisiosta tuttu kokki, Alex Nurmi, kävi Asuntomessuilla ja arvioi messutalojen keittiöt ammattilaisen näkökulmasta. Paras kokonaisuus keittiöiden osalta oli hänen mielestään kohteessa 28, Jämerä Sisu. Heavyrock-henkisen pariskunnan talon keittiö vei voiton sen säilytystiloilla ja käytettävyydellä.


– Suosikkini olivat kohteet 28 ja 21 (Kivenherra). Sisun keittiössä oli paljon kaappitilaa ja hyvän kokoinen saareke, josta sieltäkin löytyivät pistorasiat ja istumapaikat, Alex luetteli.


Ruoanlaiton ammattilaisena Alex kiinnitti keittiöissä huomiota erityisesti käytettävyyteen, ei niinkään värimaailmaan tai materiaaleihin. Tosin niissäkin Sisun keittiö oli kokin mieleen.


– Lattia oli hyvä, sillä tumma ja karhea materiaali on helppo putsata mikäli siihen tippuu ruokaa. Samoin lieden takana oleva tumma seinä on näppärä kun paistaessa aina rasvaa roiskuu kuitenkin, Alex pohti.


Toisen sijan Alexin keittiöarviossa sai Kivenherra, jossa jääkaappi heti saarekkeen vieressä oli loistava ratkaisu.


– Ruoka on helppo nostaa takana olevalle saarekkeelle, jonka tiskialtaan sai muuten kokonaan piiloon ja tasosta tuli yhtenäinen iso tila, Alex perusteli.


Kolmas sija meni kohteelle 23 (Rock-kivitalo Cliff), jossa oli myös hyvin laskutilaa ja liesituuletin fiksusti saarekkeen yläpuolella katossa. Lisäpisteitä keittiö sai valoisuudesta ja siitä, että kodinhoitohuone oli keittiön vieressä. Yleisesti hänen mukaansa kaikki messukotien keittiöt olivat hyviä kokonaisuuksia. Erityisesti Alex piti siitä, että keittiöt ovat samaa tilaa ruokatilan ja olohuoneen kanssa.


– Tämä on ollut jo pitkään trendinä mutta pidän siitä, että keittiössä touhuaminen on osa sosiaalista kanssakäymistä. Yksi kiva toteutus oli esimerkiksi kohteessa 26. Talon emäntä oli halunnut, että keittiön sotkut eivät näkyisi olohuoneeseen ja keittiön saarekkeen toista reunaa olikin nostettu hieman korkeammaksi, Alex kuvaili.


Asuntomessuilla käyminen sai Espoossa asuvan kokin talonrakentamishaaveet heräämään.


– Täällä tuli miljoona ideaa. Ehdottomasti haluaisin keittiöstä ja olohuoneesta korkean ja avoimen tilan. Olemme metsästäneet tonttia jo pitkään, mutta saa nähdä milloin pääsemme rakentamaan omaa unelmaamme.


Lisätietoja:
Suomen Asuntomessut, Tiedottaja Leena Honkajuuri, [email protected], p. 040 1955 943