Helteisen kesän Asuntomessuilla Porissa 100 000 kävijän raja rikki

Asuntomessut Porissa ovat houkutelleet tähän mennessä jo yli 100 000 kävijää messualueelle Karjarannan vanhalle teollisuusalueelle. 100 000. kävijä oli Kari Laitinen vaimonsa Einin kanssa Kangasniemeltä.

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala ja Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen olivat vastassa kävijää kukkakimpun sekä sisäänpääsylippujen kera. Yllättynyt Laitisen pariskunta oli saapunut messuille Poriin yli 300 kilometrin päästä Kangasniemeltä.

– Olemme käyneet useilla messuilla ja olen kiinnostunut messuista jo ihan työn puolestakin, koska olen rakennusalalla. Oma talo Kangasniemellä on viittä vailla valmis ja nyt tulimme hakemaan ideoita kylpyhuoneeseen ja katsastamaan erilaisia laattavaihtoehtoja, kertoi Kari Laitinen.

Satakuntalaiset aktiivisia messukävijöitä

Asuntomessujen kävijätutkimuksen väliraportin mukaan messualueella vierailleista suurin osa (29,9 prosenttia) on tullut messuille Satakunnan alueelta. Toiseksi suurin vierailijajoukko on saapunut Karjarantaan Uusimaalta (16,4 prosenttia). Porilaisia messualueella vierailleista on ollut tähän mennessä 17 prosenttia.

– On hienoa, että messut ovat houkutelleet erityisesti porilaisia mutta myös naapureitamme satakuntalaisia tutustumaan uuteen asuinalueeseen. Porilaiset voivat olla ylpeitä esitellessään tätä messualuetta myös muualta tuleville, sanoo kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

89,5 % kävijätutkimukseen vastanneista pitää messuja erinomaisina tai hyvinä. Vapaassa palautteessa mieleen painuvimmat asiat messuilla ovat olleet muun muassa hienot terassit, talot sisältä ja ulkoa, jokimaisema, ystävällinen henkilökunta, tapahtuma kokonaisuutena sekä kuuma sää.

– Messut ovat olleet kokonaisuudessaan erittäin onnistuneet jo nyt. Poikkeuksellisen lämpimän sään vuoksi olemme tehneet messuilla paljon erilaisia toimenpiteitä, kuten ensimmäistä kertaa Asuntomessujen historiassa avanneet messukohteen uima-altaan kävijöiden käyttöön sekä useita vesipisteitä, joista vettä on ollut mahdollista ottaa aina tarpeen tullen, kertoo Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala.

Vaikka kesätapahtumien kävijämäärät ovat yleisesti suuren kiinnostuksen kohteena, ei kävijämäärä ole Asuntomessuille onnistumisen mitta. Osuuskunta Suomen Asuntomessujen tavoitteena on luoda maailman parhaita asuinalueita.

Asuntomessut Porissa ovat käynnissä sunnuntaihin 5.8. saakka. Messut ovat auki päivittäin kello 10-18.