Haaveiletko kodista merimaisemilla? Jätkäsaaressa nyt ainutlaatuinen tilaisuus kivuta korkeuksiin – ”ihmisiä kiinnostaa aina”

Jätkäsaari rakentuu pala palalta kohti Helsingin kaupungin uusinta virkistys- ja asuinaluetta. Viikonloppuna yleisöllä on ennennäkemätön tilaisuus päästä kurkistamaan alueen rakennuksia yläilmoista, sillä Hartelan henkilönosturi kuljettaa hurjapäät jopa 55 metrin korkeuteen ihailemaan vuonna 2020 valmistuvan kerrostalon parvekemaisemia.

Huimapäitä nostinkorin nouseminen kerrostalon kattojen ylle ei jännitä, vaikka alle jää kymmenien metrien pudotus.

55 metrin korkeudessa tuuli keinuttelee kevyesti teräskoria, mutta näkymät ovat matkan arvoisia.

Näitä samoja maisemia ihailevat myös vuonna 2020 valmistuvan Jätkäsaaren Pollarin talon uudet asukkaat. Kirkkaana päivänä kerrostalon 16. kerroksen parvekkeelta voi tuijotella melkein Tallinnaan asti.

hartela kuvitus maisema

Pilviselläkin säällä maisemat 55 metrin korkeudesta ovat pysäyttävät.
hartela

Hartelan asuntomyyntipäällikkö Hanne Miettinen ja hankekehitysjohtaja Johanna Palosaari.

– Ihmisiä kiinnostaa aina, minkälaiset maisemat omasta ikkunasta avautuvat. Taloja myydään yleensä paperilla, mutta me halusimme antaa ihmisille tilaisuuden päästä katsomaan kerroskorkeuksia omin silmin, kertoo Hartelan asuntomyyntipäällikkö Hanne Miettinen.

Maisemia voi ihailla myös maatasolta

Hartelan uusin projekti kohottaa Pollarin Jätkäsaaren alueen korkeimmaksi asuintaloksi.

Yleisöllä on viikonlopun aikana mahdollisuus tulla tutustumaan sekä rakentuvaan taloon, että sen ikkunoista avautuviin maisemiin. Talon sijalla tosin on vielä tontti, mutta henkilönostin auttaa arvioimaan eri kerroksista näkyviä maisemia.

– Voimme pysäyttää nostimen juuri sille kerroskorkeudelle, josta asiakas olisi kiinnostunut ostamaan asuntoa, Miettinen kertoo.

Maisemia nähdäkseen ei välttämättä tarvitse edes heittäytyä hurjaksi: alhaalla tontilla yleisölle tarjotaan virtuaalisia kierroksia rakennettavan talon asunnoissa.

hartela2

Korkeita paikkoja kammoaville on tarjolla virtuaalisia maisemia Jätkäsaaresta.

Perheet palaavat kaupunkeihin

Pollari ei tekijöidensä mukaan ole mikään aivan tavallinen kerrostalo. Se on uuden ajan yhteisöllisyyttä korostava eri kokoisten asuntojen kokonaisuus, johon on suunnitteilla esimerkiksi yhteisiä saunaosastoja, monikäyttötiloja ja vierashuone yökyläilijöiden majoittamista varten.

– Ihmiset hakeutuvat jälleen kaupunkiin ja kerrostaloihin. Jossain vaiheessa lapsiperheet suuntasivat kaupunkien keskustasta väljemmille alueille, mutta nyt perheet palaavat jälleen kaupunkeihin. Myös kaupunkioloissa ihmiset kaipaavat yhteisöllisyyttä ja sitä tuemme nyt uudessa projektissamme, toteaa Hartelan hankekehitysjohtaja Johanna Palosaari.

Kaupunkilaisten olohuoneessa on merinäköalat

Asuntojen myynnistä vastaava Miettinen kertoo, että yhteisöllisemmän asumisen trendi on innoittanut koko yrityksen ottamaan uuden näkökulman rakentamiseen.

– Meille asukkaat ovat todella tärkeitä. Otamme koko rakennusvaiheen ajan asukkaiden toiveet huomioon aina pintamateriaalien valinnasta sisäseinien sijoitteluun asti. Ihmisten tulee kokea, että rakennamme heidän omaa kotiaan.

Lähtökohtana on ollut rakentaa asukkaille toimiva ja hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva talo merinäkymillä. Palosaaren mukaan Helsingissä eletään juuri nyt ainutlaatuista aikoja, sillä kantakaupungin ympäristöstä on usealla alueella mahdollisuus ostaa asuntoja harvinaisella merinäköalalla.

– Esimerkiksi Jätkäsaari mielletään hyväksi jatkeeksi Helsingin keskustalle, sillä tämä on aivan kantakaupungin vieressä. Tätä voisi kutsua kaupunkilaisten olohuoneeksi.

Suurten asuntojen kiinnostus yllätti rakennuttajankin

Pollarin talon asunnot tulevat myyntiin syyskuun aikana. Miettisen mukaan kiinnostus on yllättänyt myös rakennuttajan.

Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtuma tällä viikolla

  • Ihastele Jätkäsaarta kattojen yltä koko viikonlopun! Nosturin kyytiin pääset osoitteessa Bermudankatu 1, Jätkäsaari.
  • Joka päivä sunnuntaihin 9.9. asti
  • Lisää Suomen Asuntomessujen sivuilta
  • Asuntomessut-sovelluksen voit ladata ilmaiseksi Appstoresta tai Google Play -kaupasta.

– Tälle alueelle on rakennettu paljon pieniä yksiöitä ja kaksioita, mutta ihmiset etsivät nykyään myös suurempia perheasuntoja. Halusimme tarjota kaikille mahdollisuuden kaupunkiasumiseen merenrannan lähellä, joten Pollarissa on sekä pienempiä yksiöitä että suuria perheasuntoja. Erityisesti meitä ilahduttaa ihmisten kiinnostus suuria asuntoja kohtaan, Miettinen toteaa.

Kaikkia Jätkäsaaren Pollarin 106 asuntoa ennakkomarkkinoidaan nyt ja myyntiin niiden on tarkoitus tulla syyskuun aikana.

Sitä ennen henkilönostin tarjoaa pienen maistiaisen siitä, mitä elämä aivan Helsingin keskustan kupeessa ja Jätkäsaaren kattojen yllä voi olla.

Alkuperäisen jutun on kirjoittanut Outi Karilahti, MTV.