Entiset pääministerit vierailivat Asuntomessuilla

Messuviikko alkoi arvovieraiden saapuessa messualueelle. Maanantaina liikkeellä olivat entiset pääministerit Matti Vanhanen ja Paavo Lipponen. Vanhanen saapui Asuntomessuille heti porttien avauduttua, Lipponen perheineen hieman myöhemmin.

Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen on suuntaamassa loppuviikosta Porin SuomiAreenaan. Lisäksi kesälomasuunnitelmiin kuului Nurmijärven teatterin Taaborinvuoren ensi-iltaan tuleva Vaahteranmäen Eemeli.

– Loma on puolivälissä ja syksyllä odottaa ihan normaali työrupeama, Vanhanen kertoi.

Vanhanen piti Hyvinkään asuntomessualueen tontteja mukavan väljinä ja talojen sijoittelua hyvänä.
– Nämä messut tulevat jäämään hyvien messujen joukkoon. On hienoa, että tontit on uskallettu jättää väljiksi, niin ettei naapuri ole ihan seinän vieressä, Vanhanen totesi.
Messukierros vaatii kuulemma aina hieman sulattelua, mutta yksi messutalo jäi erityisesti mieleen.

– Pieni ja viehättävä Tunturikoivu 140 (kohde 11) oli minun makuuni, sellainen verrattain hillitty, Vanhanen sanoi.

Tämän kesän Asuntomessuilta Vanhanen haki erityisesti vinkkejä piharakentamiseen.

– Tuntuu, että talon ja kesämökin yhdistäminen on toivottu ja haluttu mahdollisuus. Pysyvän asunnon toimiminen keväästä syksyyn kesämökin roolissa ja ulkotiloihin satsaaminen varmaankin jo monilla korvaa mökkeilyn, Vanhanen mietti.

Vanhanen arvostaa pihoja, jotka on suunniteltu yhteinäisiksi kokonaisuuksiksi ilman ylilyöntejä.
– Kohteen kuusi pihassa oli oikein kaunis halkopino, sellainenkin on osa pihaa ja tässä kohteessa se jäi mieleen erityisesti, Vanhanen hymyili.

Paavo Lipponen saapui messuille puolison Päivin ja tyttären Sofian kanssa. Lipponen pitää Hyvinkäätä hienona kaupunkina ja kertoi käyvänsä Asuntomessuilla usein, mutta ei joka vuosi. Tänä kesänä messuille veti yksi tietty talo, kohde oli katsottu etukäteen jo kotona. Perhe oli kohteesta salaperäinen, mutta Päivi Lipponen paljasti, että perinteiset talomallit vievät voiton moderneista.

Lipposet pitävät Hyvinkäällä olevaa Suomen Rautatiemuseota hienona matkailukohteena ja olivat tyytyväisiä messujen bussioppaiden Hyvinkää-vinkkeihin. Lipposten kesäohjelmassa oli vielä eduskunnan esittäytyminen SuomiAreenassa ja toriostoksia Porvoossa.