Ekologiset kohteet ja Vuoreksen luonnonläheisyys olivat Tuija Braxin mieleen Asuntomessuilla

Kansanedustaja Tuija Brax uskoo, että syksyllä asuntomessualueelle muuttavat asukkaat tulevat viihtymään kodeissaan. Tänään Asuntomessuilla vieraillut Tuija Brax piti Tampereella esiteltäviä taloja ja asuntoja sekä Vuorekseen syntynyttä asuinaluetta onnistuneina.

– Tykkään tästä alueen kaavasta. Täällä on erilaisia asumismuotoja sekaisin, ja sitten kun kaupunginosa on kokonaan valmis, hyvät palvelut ja sujuva joukkoliikenne muodostavat onnistuneen ja hyvän kokonaisuuden, Brax kehui.

Alueen sijoittuminen luonnon keskelle on Braxin mukaan ekoteko.

– Tutkitusti tietous luonnosta ja halu säilyttää luontoa kasvaa, kun asuu metsän lähellä. Lapsen kasvamisen kannalta on ekoteko asua metsän läheisyydessä.

Suosikkikohde oli viuhkan mallinen Talo PikkuPuu

Talot olivat hänen mielestään sopivan kokoisia ja messujen esittelykohteista saa paljon vinkkejä tavallisten ihmisten ratkaisuihin. Erityisesti kansanedustajan mieleen oli kohteessa 3 esitelty SOS-lapsikylä, johon muuttaa sijaisperhe messujen loputtua.

– Ihanaa, että tällainen toiminta on luonnollisesti muiden keskellä ja arjessa mukana, eikä erikseen jossain syrjässä, Brax totesi.

Messukohteista edukseen erottuivat Vihreiden kansanedustaja mukaan myös Talo PikkuPuu, jonka esteettömyys ja ekologisuus tekivät kohteesta Braxin ehdottoman suosikin, sekä Aalto-yliopiston suunnittelema Lantti-talo, eleettömän kauniina ja konstailemattomana.

– Lantti-talossa on valtava potentiaali. Talo sopisi hyvin täydennysrakentamiseen suomalaisille omakotialueille, esimerkiksi rintamamiestalojen rinnalle, Brax kuvaili.

Kolmas talo, joka nousi ylitse muiden, oli Estelle, ja erityisesti sen piha- ja terassiratkaisut.

– Talo laajentuu sisältä asteittain ensin katetulle terassille ja lopulta pihalle, joka on myös ekologista ajattelua. Talossa oli arjen ylellisyyttä sekä selkeyttä, joka toimii perheen arjessa kompaktisti, Brax luonnehti.

Päättäjillä edessä rankka syksy

Kiireinen kansanedustaja on tänä kesänä ehtinyt ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen pitää hieman lomaa. Loma kului purjehtien ja viettäen aikaa myös lapsuudenaikaisella kotipaikkakunnalla Pirkkalassa.

– Syksystä on tulossa rankka, joten oli hyvä hieman kerätä voimia lomalla. Kaikilla Suomen päättäjillä on edessä isoja ratkaisuja eurokriisiin liittyen. Sellaisia ratkaisuja, jotka olisivat vain ja ainoastaan mukavia, ei ole tiedossa, Brax toteaa.

Brax toivoisikin, että viisaus keskustella kaikista vaihtoehdoista talouden kriisin selvittämiseksi löytyisi.

– Ei ole sanottua, etteikö talouden kriisi voisi syventyä. Olisi hyvä kuunnella kaikkia vaihtoehtoja ja miettiä minkälainen Suomi ja Eurooppa tulevaisuudessa rakennetaan. Taloudellinen katastrofi Euroopassa ei hyödytä Suomea millään tavalla.

Tiedotteeseen liittyvä kuva löytyy Asuntomessujen kuvapankista: https://vanha.asuntomessut.fi/image-gallery/327