Asuntomessutonteilla on ollut hyvä kysyntä

Mikkelin Kirkonvarkauden vuoden 2017 asuntomessualueella on yhteensä 35 tonttia, joihin tehtiin kesäkuun loppuun mennessä 16 tonttivarausta. Alkusyksyn aikana hakemuksia on tullut seitsemän lisää ja yhteydenottoja kiinnostuneilta rakentajilta tulee jatkuvasti.

12 tonttia jäljellä

Vapaita tontteja tullaan varaamaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Varauspäätökset tekee kaupungin tekninen lautakunta Asuntomessujen laaturyhmän lausunnon perusteella.

Kiinnostus tontteja kohtaan on ollut suurta, mutta taloustilanne pitkittää valtaosalla varsinaisen hakupäätöksen tekemistä. Olen tyytyväinen hakemusten kokonaismäärään ja kirjoon. Alueelle on muodostumassa monipuolinen rakennuskanta, kertoo projektipäällikkö Heikki Manninen.

Varaustilanne vastaa kokemuksiamme asuntomessualueiden rakentumisesta aiemmilta vuosilta, joten messujen näkökulmasta tulemme saamaan riittävän määrän kohteita esiteltäväksi. Kehotan kuitenkin kiinnostuneita olemaan ripeitä varaushakemusten tekemiseksi jos haluaa varmistaa itselleen mieluisan tontin messualueelta, kertoo asuntomessujen kehitysjohtaja Heikki Vuorenpää.

Asuntomessualueelle rakentamisessa on monia etuja

Yksi rakentamisen teemoista on kustannustehokkuus ja se tulee toteutumaan hyvin. Tähän auttaa omalta osaltaan maltillinen tonttihinnoittelu. Tontin varanneet ovat myös päässeet osallistumaan yhteiseen aluesuunnitteluun ja muutama yhteistyösuunnitelma rakentamisesta on jo nähnyt päivänvalon.

Yhdessä kilpailutetut rakentamisen urakat tarjoavat mahdollisuuden edullisiin tarjouksiin, toteaa Manninen. Yhteistyökumppaniltaan rakentaja voi puolestaan saada tuntuvia etuja ja pääsee jo alkuvaiheessa tutuiksi tulevien naapureidensa kanssa.

 

Lisätietoja:
projektipäällikkö Heikki Manninen,
puh. 044 794 5235
heikki.manninen(at)mikkeli.fi
www.saimaansivu.fi/kirkonvarkaus