Asuntomessut työllistää yli 400 nuorta

Asuntomessut Hyvinkäällä 2013 -tapahtuma tarjoaa tapahtumakuukauden aikana työtä yli 400 nuorelle. Kesätyöpaikka on monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään.


Hyvinkääläinen 17-vuotias Pihla Seppälä sai töitä Jämerä-Kivitalo Oy:ltä messuesittelijänä. Hän kotiutui juuri vaihto-oppilasvuodelta Meksikosta, ja pitää kesätyöpaikkaa todellisena onnenpotkuna.


– Olen viihtynyt oikein hyvin. Työ on mielenkiintoista, ja saan jutella paljon messuvieraiden kanssa. Hyvää palautetta olen saanut siitä, että osaan vastata laajasti vieraiden kysymyksiin. Opettelinkin kaikki asiat heti alkuun ulkoa. Päivät ovat sopivan pituisia, sillä paljon pidempää päivää jalat eivät kestäisi seisomista, Seppälä hymyilee.


Messupalveluiden tuottajista suurin yksittäinen työllistäjä on Casseli Oy, joka vastaa alueen ravintolapalveluista. Kaikkiaan Metsäkaltevan ravintoloihin ja kahviloihin Casseli palkkasi reilut 50 kesätyöntekijää.


– Nuoret ovat reippaita ja fiksuja ja asenne on kohdallaan. Heidän kouluttamisessa on aluksi suuri työ, mutta yllättävän nopeasti he handlaavat homman ja pystyvät itsenäiseen työskentelyyn,, ravintolapäällikkö Jenny Kira Casselilta kertoo. Kiran mukaan pääosa nuorista on paikallisia ja heillä ensi kertaa töissä.


Hyvinkään kaupunki työllistää Hyvinkää-osastolle, messuoppaiksi ja turvallisuuskylään yhteensä 20 nuorta.
Osuuskunta Suomen Asuntomessut rekrytoi 12 lipunmyyjää, neljää messuopasta ja kolme toimistoapulaista. Yhteensä näytteilleasettajia messutapahtumassa on noin 150.


 


kuvat: Hyvinkääläinen 23-vuotias Anu Paso työskentelee Asuntomessuilla lipunmyynnissä.


Lisätietoja:


Markkinointi- ja viestintäjohtaja Kari Salmi, Suomen Asuntomessut,
[email protected], p. 020 7437 706