Asuntomessut Seinäjoella sprint suunnistettiin sunnuntaina

Sunnuntaina 31.7. Seinäjoella oli kansallinen suunnistuskilpailu: Asuntomessut Seinäjoella sprint. Suunnistuskisan lähtö tapahtui Asuntomessualueelta Tulikivimyllystä klo 11.00. alkaen. Maalialue sijaitsi Törnävän koululla.

Suunnistuskisan järjesti Seinäjoella vuonna 1978 perustettu Rasti-Jussit. Rasti-Jussit järjestää yli 200 jäsenensä voimin vuosittain 3-5 kansalliset suunnistuskilpailut. Huhti-lokakuun ajan seura järjestää kaupunkilaisille suosittuja iltarasteja.

Kilpailunjohtaja Ilkka Ruokola sanoo kisaan osallistuneen yli 200 suunnistajaa.

– Sarjoja kisassa oli kaikkiaan 35 ja näistä iäkkäimmille tarkoitettu oli miehet yli 80 vuotta. Nuorin sarja oli alle 8-vuotiaille, jossa toki oli saattaja mukana.

Yksi kilpailuun osallistuneista oli Lappajärveltä kotoisin oleva Eeva-Liisa Ylipelkola. 35 vuotta suunnistanut nainen halusi lähteä mukaan, koska kisat olivat lähellä ja samalla ehti myös hieman tutustua asuntomessualueeseen. Ennen lähtöä Ylipelkola ottikin alkulämpöjä juoksemalla läpi pari asuntomessutaloa.

– Tässä tuli kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Enhän minä ole kova juoksemaan, tavoite on pysyä kartalla, Ylipelkola hymyili ennen lähtöä.

Seinäjoki tunnetaan monipuolisena liikuntakaupunkina. Kaupungin alueella toimii yli 60 urheiluseuraa ja järjestöä, joiden tarjoama lajivalikoima on laaja ja monipuolinen. Kansallisia ja kansainvälisiä liikuntatapahtumia järjestetään ympäri vuoden. Suomen mestaruuksia löytyy amerikkalaisesta jalkapallosta, lentopallosta, salibandysta, jalkapallosta ja monista muistakin lajeista, puhumattakaan pohjalaisten omasta lempilajista pesäpallosta.

– Asuntomessut Seinäjoella halusi myös omalta osaltaan olla mukana urheilun pyörteissä, kertoo intohimoisena hiihtäjänä tunnettu projektipäällikkö Kirsi Joensuu.