Asuntomessut Seinäjoella on myös taidenäyttely

Asuntomessut on tänä kesänä myös taidenäyttely. Pruukinrannan uudella asuinalueella on esillä yhteensä 14 taideteosta ja taide on pysyvä osa ympäristöä. Seinäjoen taidehallin näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki-Nuutinen kertoo, että ajatus Pruukinrannan taiteesta lähti käyntiin heti, kun tieto Seinäjoen messuista saapui.

– Halusimme profiloida Seinäjoen uutta asuinaluetta taiteen kautta. Tavoitteemme oli taiteen avulla lisätä asuinviihtyvyyttä. Haluamme myös tuoda esille, että taidetta voi hyvin olla myös asuinalueilla, ei pelkästään julkisissa tiloissa tai rakennuksissa. Taiteilijoita ja teoksia valitessa meille oli tärkeää, että teokset huomioivat Pruukinrannan alueen luonnon ja historian.

Paikallisilta ammattitaiteilijoilta tilattiin kaksi mittavaa teosta. Päivi Rintaniemen kolmemetrinen teos A Big Hug toivottaa tervetulleeksi ja puukerrostalo Mäihän takaa löytyvä Elina Lindin Tervahauta jää messujen jälkeen asukkaiden viljeltäväksi. Jo alkuvaiheessa oli selvää, että mukaan haluttiin myös lasten taidetta.

– Näppi-käsityö- ja muotoilukoulu sekä Taidekoulu Oiva lähtivät innolla mukaan. Mukana on ollut yhteensä noin 170 lasta ja nuorta. Näpin Tuolileikki ja Paikan henkien maailma sekä Oivan Merkkien kieli ovat mielestäni osuvia näkemyksiä ympäristöstä, Sanna Karimäki-Nuutinen sanoo.

Taiteiden ystävän kannattaa messuilla suunnata myös messukohteeseen numero 3, Mäihä Galleria Konsti. Kohteessa sijaitsee pohjalaisen Konsti taideteollisuusyhdistys ry:n näyttely, johon on koottu 12 eri taiteilijan teoksia. Esillä on taidetta maalauksista keramiikkaan, puusta tekstiileihin ja lasista rautalankaan.

 

Lisätiedot:

Pruukinnan taide:

Sanna Karimäki-Nuutinen, [email protected] p. 040 774 8560

 

Konsti taideteollisuus ry:

Henna Mantere, [email protected], p. 0400 928 509

 

www.vanha.asuntomessut.fi

#asuntomessut2016

Asuntomessujen kuvapankki lehdistön käyttöön: https://arkisto.vanha.asuntomessut.fi/image-gallery/3156