Asuntomessut Kouvolan Pioneeripuistossa ovat houkutelleet paikalle jo yli 50 000 kävijää

Vanhaan kasarmimiljööseen rakentunut asuntomessualue Kouvolan Pioneeripuistossa on kiinnostanut yleisöä. Parhaillaan käynnissä olevilla Asuntomessuilla on vieraillut jo yli 50 000 kävijää. Torstaina kukitettiin tapahtuman 50 000. kävijät, jotka olivat Tilda ja Michael Talja Porvoosta.

Tunnelmat olivat yllättyneet, kun asuntomessuväki oli kukkien ja vapaalippujen kera vastassa messubussilla saapunutta Taljan pariskuntaa: ”Hauska sisääntulo”, nauraa Tilda Talja. ”Oli mukava kuunnella jo matkan aikana hyvä alustus Pioneeripuiston historiasta ja Kouvolan nähtävyyksistä”, jatkaa Michael Talja.

Asuntomessujen kävijätutkimuksen väliraportin mukaan messualueella vierailleista suurin osa (27,5 prosenttia) on tullut messuille Uudenmaan alueelta. Kymenlaaksolaiset ovat toiseksi suurin vierailijajoukko Pioneeripuistossa (21,2 prosenttia). Kaupunkien välisessä vertailussa kouvolalaiset ovat suurin kävijäryhmä 15,1 prosentilla.

Kävijätutkimuksessa kartoitettiin myös syitä lähteä vierailemaan Asuntomessuilla. Vastauksissa korostuu kiinnostus sisustamiseen. Taljan pariskunta on sanojensa mukaan kiinnostunut kokonaiskuvasta: ”Olemme hakemassa inspiraatiota omaan tulevaan talonrakennusprojektiimme”, Tilda ja Michael kertovat.

Pioneeripuiston asuntomessutapahtuman virallisena teemana on Uusin asuminen historiallisessa kasarmimiljöössä. Taljan pariskunta oli lähdössä kierrokselle odottavaisin mielin: ”Vanhan ja uuden yhdistäminen miellyttää silmää. On kiinnostavaa nähdä, millaisiin rakennusteknisiin toteutuksiin on päädytty”, Michael toteaa.

Taljan pariskuntaa olivat kukittamassa Asuntomessut Kouvolassa 2019 -hankkeen projektipäällikkö Sanna Kauppi sekä Osuuskunta Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää. ”On hienoa, että Pioneeripuiston ainutlaatuinen asuntomessualue on tavoittanut kävijät. Asuntomessuvieraat ovat tuoneet mukavaa vilinää kaupungin kesään”, Kauppi iloitsee. ”Vaikka kesätapahtumien kävijämäärät ovat yleisesti suuren kiinnostuksen kohteena, ei kävijämäärä ole Asuntomessuille onnistumisen mitta. Osuuskunta Suomen Asuntomessujen tavoitteena on luoda maailman parhaita asuinalueita. Kouvolan Pioneeripuistossa on tehty tämän tavoitteen suhteen erinomaista työtä”, Vuorenpää kiittelee.

Asuntomessut Kouvolassa ovat käynnissä sunnuntaihin 11.8. saakka. Messut ovat auki päivittäin kello 10-18. Tulevina keskiviikkoina 31.7. sekä 7.8. Asuntomessuilla vietetään pidennettyä iltaa, jolloin alue on avoinna iltayhdeksään saakka.