Asuntomessurakentaminen loppusuoralla Mikkelissä

Kun aikaa messuihin on vajaa kuukausi, alkoi viimeinen voimainponnistus alueen saattamiseksi edustavaan messukuntoon!

”Yleisten alueiden osalta viimeiset katupäällysteet tehdään ensi viikon alkupuolella ja sen jälkeen jatkamme viherviimeistelytöillä. Tekemistä riittää, mutta yleisilmeen osalta täällä alkaa olla jo aika messumainen tunnelma”, kertoo aluevalvoja Pekka Kammonen.

Ravintolateltan lisäksi muita tiloja saapuu päivittäin lisää. Lopullisessa asussaan messualueelle pystytetään 80 metriä pitkä näyttelyhalli sekä yli 400 metriä muita ulkonäytteilleasettajien tiloja. Messuvieraita varten alueelle tulee lisäksi 4 kahviota, useita jäätelökioskeja sekä pikaruokapisteitä.

Kuvassa näkyvän ravintolahallin pystytykset ovat alkaneet. Messuravintolapalveluita hoitaa Casseli Oy.
Kuvassa näkyvän ravintolahallin pystytykset ovat alkaneet. Messuravintolapalveluita hoitaa Casseli Oy.

31 kohdetta ja neljä korttelialuetta

Messuvieraille on esillä 31 kohdetta. Näistä 29 on pientaloja, joiden lisäksi mukana on 2 huoneistoa Mikalon rakennuttamasta rivitalosta (kohde 25) sekä ainakin yksi paritalo kohteessa 16 Asunto Oy Saimaan Ateljee.

Suurin osa esiteltävistä kohteista on puurakenteisia ja yksikerroksisia mutta mukaan mahtuu myös kaksikerroksisia puu- ja kivitaloja, sekä kolme teräsrunkoista erikoisuutta, kohteet 24 ja 28 ja 29.

”Saimaakin saatiin näkymään 20 kohteeseen, vaikka puolet korttelialueista sijaitsevat sisämaakortteleissa. Ei kauimmaiseltakaan tontilta kauaa rantaan kävele, matka jää 400 metriin”, projektipäällikkö Heikki Manninen kertoo.

Alueen kookkain talo on kohde 12, jossa huoneistoala yltää 266 neliöön. Pienin kohde on numero 28, Etelä-Savon ammattiopiston rakennusalan opiskelijatyönä tehtävä modulitalo ja sen huoneistoala on vain 56,5 neliötä. Messutalojen huoneistoalojen keskikoko on 145 neliötä.

Opiskelijatyönä rakentuva Opaali on alueen pienin talo.
Opiskelijatyönä rakentuva Opaali on alueen pienin talo.

Asuinrakennusten lisäksi alueella sijaitsee useita leikkialueita, nuotio- ja maisemankatselupaikka, kiipeilykuutio, pelialue, heinäpuutarha, rantareitti sekä aikuisten ulkokuntoiluun soveltuva alue kuntoiluvälineineen. Puistoihin istutettiin erilaisia hedelmäpuita – ja pensaita, kuten luumupuita sekä mustaherukkaa. Harjualueen historiasta ja luontoarvoista kerrotaan pohjoisille puistoalueille sijoitetuilla infotauluilla.

”Messuilla nähdään myös erilaisia harrastetiloja kuten kotiteatteri, useampiakin kuntosaleja ja ilmajoogahuone. Golfin puttausviheriö ja omarantaisten korttelialueella sijaitseva yksityinen laavu taitavat olla sieltä erikoisemmasta päästä”, messutoimiston tiedottaja Piia Mäkilä kertoo.

Lisätiedot:
Pekka Kammonen, aluevalvoja, p. 044 794 3222
Heikki Manninen, projektipäällikkö, p. 044 794 5235
Piia Mäkilä, tiedottaja, p. 040 129 4687

Vuoden 2017 Asuntomessut järjestetään 14.7.–13.8. 2017 Saimaan rannalla, kolme kilometriä etelään Mikkelin keskustasta. Messut ovat avoinna joka päivä klo 10-18. Pidennettyjen aukialoaikojen aikaan, 20.7., 27.7, sekä 3.8. messut ovat avoinna klo 22 saakka. Oheiskohteemme ovat Kenkävero, Mikkelipuisto ja Kulttuuritalo Tempo. Tule omalla autolla, julkisilla tai vaikka laivalla. Lisätiedot: vanha.asuntomessut.fi/saapuminen

Osuuskunta Suomen Asuntomessut toimii paremman asumisen puolesta, vuoden ympäri. Tuomme asukkaan näkökulman mukaan asumiseen liittyviin keskusteluihin, olipa kyse sitten rakentamisesta, asumisen kustannuksista, palveluista tai liikkumisesta. Meillä on katse vankasti tulevaisuudessa: pohdimme, miten suuret megatrendit, kuten kaupungistuminen tai teknologinen kehitys muuttavat asumista. Haluamme ymmärtää, miten ihmiset haluavat asua. Tulevaisuudessa Osuuskunta Suomen Asuntomessuihin törmää uudenlaisissa keskusteluissa ja tapahtumissa.