Asuntomessukävijöillä rakennusprojekti siintää tulevaisuudessa

Asuntomessut ovat olleet käynnissä reilun viikon. Messujen vilkkain päivä oli keskiviikko, jolloin messuilla kävi 5768 vierasta. Yhteensä messuilla on käynyt perjantaihin mennessä 36 689 vierasta. Rakennustutkimus Oy:n tekemän väliraportin mukaan messujen ensimmäisen viikon kävijöistä yli 70 prosentilla on aikomuksena rakentaa omakotitalo tai paritalo. Yli puolet messuilla käyneistä vieraista on omakoti- tai paritalon remontointiaikeissa.

Keittiöremonttia aikoo lähimmän vuoden aikana tehdä yli 10 % messuilla käyneistä. Seuraavaksi suosituimmat remontointikohteet ovat kylpyhuone ja sauna.

– Messuille tullaan hakemaan vinkkejä niin uudisrakentamiseen kuin remontoimiseen. Asuntomessut kattavat kaiken asumiseen liittyvän: pihoista rakenneratkaisuihin ja sisustustekstiileistä energia-asioihin, Suomen Asuntomessujen messupäällikkö Heikki Vuorenpää toteaa.

Tampere kiinnostaa asuinpaikkana

Kävijätutkimukseen pohjautuvan väliraportin mukaan messujen ensimmäisen viikon kävijöistä yli 90 prosenttia on sitä mieltä, että Asuntomessut ovat vastanneet odotuksia erittäin tai melko hyvin. Yli 90 prosenttia messuilla käyneistä antaa yleisarvosanaksi erinomainen tai hyvä.

Messuille on tultu suoraan kotoa, alle 15 prosenttia on tullut mökiltä tai muualta. Suurin osa vastanneista pitää Tamperetta kiinnostavana asuinpaikkakuntana. Usea messuvieras aikoo myös suositella Tamperetta ystävilleen.

Vastanneista messukävijöistä kolmannes aikoi käydä ostoksilla Tampereella messukäynnin lomassa. Myös Särkänniemessä vieraillaan messukäynnin yhteydessä (15 prosenttia) ja teatterissa (hieman alle 10 prosenttia). Sisävesiristeilyt kiinnostivat vajaata viittä prosenttia. Tampere on monelle messuilla käyneistä tuttu paikka, sillä vastanneista lähes 70 prosenttia vierailee kaupungissa ainakin pari kertaa vuodessa.

Lisätietoja:

Suomen Asuntomessut, messupäällikkö Heikki Vuorenpää, puh. 050 531 6776