Asuntomessujen veistosnäyttelyssä esillä maan kärkitaiteilijat

Messuvieraat pääsevät nauttimaan Hyvinkäällä maan ykkösnimien veistostaiteesta. Suomen Kuvanveistäjäliiton veistosnäyttelyssä Asuntomessut Hyvinkäällä 2013 –tapahtumassa on esillä 10 eri taiteilijan töitä.

– Haluamme tuoda esille suomalaista nykyveistostaidetta sinne, missä ihmiset liikkuvat. Moni voi yllättyä, miten monipuolista, värikästä ja yllätyksellistä veistostaide voi olla, kertoo Kuvanveistäjäliiton ylläpitämän Galleria Sculptorin galleristi Hanna Kress.

Teoksissa on käytetty eri materiaaleja aina kivestä muoviin. Töiden koot vaihtelevat litteistä marmoriveistoksista monta metriä korkeisiin teoksiin.

– Metsäkaltevan asuntomessualueella on laajat ja monipuoliset puistoalueet, jonne veistokset on ollut ilo sijoittaa. Haluamme teosten puhuttelevan ja riemastuttavan myös pieniä messuvieraitamme ja herättävän lasten kiinnostusta taiteeseen, toteaa asuntomessujen projektijohtaja Raija-Leena Ahtola-Marks Hyvinkään kaupungilta.

Heti messuille tullessa messuvierasta tervehtii Kimmo Schroderuksen teräksestä ja lujitemuovista tehty autoaiheinen teos ”90°”. Sen jälkeen eritoten lasten huomio kiinnittyy Sakari Kannoston 5 metriä korkeaan teokseen ”Raja”, joka on koottu kierrätetyistä muovileluista. Matkan varrelta löytyy töitä myös mm. Barbara Tieaholta ja Matti Peltokankaalta.

Näyttelyä ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö ja Uudenmaan taidetoimikunta. Suomen Kuvanveistäjäliitto avasi yleisen haun näyttelyyn liiton jäsenille noin vuosi sitten. Galleristi Hanna Kressin lisäksi veistosten valinnassa olivat mukana Hyvinkäältä kaupunginpuutarhuri Terhi Parkkali-Reskola, museonjohtaja Sanna Teittinen ja amanuenssi Merja Ilola. Valinnassa painotettiin erityisesti sitä, miten teos sopii alueelle ja lapsiperheille.  

Asuntomessut Hyvinkäällä 12.7 – 11.8.2013. Metsäkalteva on kiireettömän kotoilun ja aktiivisen arjen asuinalue, jonka vahvuuksia ovat luontoympäristöä kunnioittaen suunnitellut monipuoliset ulkoilu- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet, kaupunkikeskustan läheisyys ja hyvät liikenneyhteydet. Metsäkaltevassa hiihtoladut ja metsäraitit alkavat kotikynnykseltä ja 46 000 asukkaan kaupungin keskustapalvelut ovat pyöräilymatkan päässä. Messualue sijaitsee 3,5 kilometrin päässä Hyvinkään ydinkeskustasta etelään.  

 

Lisätietoja:

Hanna Kress, galleristi, Galleria Sculptor, [email protected], p. (09) 621 6337
Markkinointi- ja viestintäjohtaja Kari Salmi, Suomen Asuntomessut, p. 0400 350 021, [email protected]

Projektijohtaja Raija-Leena Ahtola-Marks, Hyvinkään kaupunki, [email protected],
p. 040 548 3468

www.vanha.asuntomessut.fi/hyvinkaa

www.sculptors.fi