Asuntomessujen turvallisuuskylästä vinkit turvalliseen asumiseen

Asuntomessut Hyvinkäällä -tapahtuman turvallisuuskylä tuo monipuolisesti esille, miten oman kodin ja lähiympäristön turvallisuuteen voi vaikuttaa. Viisaalla toiminnalla, tiedolla ja ennakoinnilla moni ikävä tilanne kotona voidaan ehkäistä. Turvallisuuskylä on Metsäkaltevan asuntomessualueen keskellä, keskuspuiston vieressä sijaitseva 400 neliön telttakylä, jossa pidetään asuntomessujen aikana myös sammutusnäytöksiä.


 – Messuvieras saa turvallisuuskylässä monipuolista tietoa turvallisuudesta muun muassa Kotitapaturmien ehkäisykampanjan uuden nettisovelluksen www.turvallinenkoti.net avulla. Palvelussa voi virtuaalisesti edetä kodissa huone huoneelta ja havainnoida tyypillisimmät vaaranpaikat, Hyvinkään kaupungin turvallisuuspäällikkö Yrjö Heimonen kertoo.


Työnäytöksiä on neljänä messuviikonloppuna. Messuvieraat mm. näkevät erilaisia palosammutustilanteita. Pelastuslaitos on tuonut paikalle myös sprinklerikontin, jossa esitellään päivittäin uusinta vesisammutustekniikkaa. Lisäksi messualueella liikkuu skootteri- ja polkupyöräpoliisi.


Turvallisuuskylä on 24 Turvallista Tuntia Hyvinkäällä*, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen, Keski-Uudenmaan poliisin, Liikenneturvan ja Hyvinkään seurakunnan yhteishanke.


Hyvinkäällä järjestettiin kevään aikana lasten turvallisuusaiheinen piirustus- ja valokuvauskilpailu yhteistyössä lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artun kanssa. Kilpailutöitä esitellään turvallisuuskylässä ja messukävijöiden äänestyksen tuloksena valitaan kolme palkittavaa työtä.


Validus Motus on turvallinen koti


Messukodissa 27, Lammi-Kivitalo Validus Motus, näkee käytännössä, miten uusin automaatiotekniikka palvelee asujien turvallista arkea. Web-pohjaisen automaatiojärjestelmän avulla voi mm. etäohjata erilaisia toimintoja, kuten lämmitystä, valaistusta, kulunvalvontaa, av-laitteita, poreammeita, pesukoneiden vuodonilmaisimia sekä palo-, savu- ja murtohälytyksiä.


Talon turvallisuus ei koske vain tekniikkaa, vaan kaikkia muitakin talon asioita kuten takkoja, poistumisteitä, sammuttimia, sisustusmateriaaleja, kulkuväyliä ja portaita. Validus Motukseen sijoitetuissa huoneentauluissa messukävijöille esitellään turvallisuusratkaisuja ja annetaan hyviä vinkkejä turvalliseen asumiseen.


Sammutus- ja työnäytökset ma – to kello 13 ja 15, pe – su kello 11, 13 ja 15.


 *Hyvinkään kaupunki on saanut vuonna 2003 ensimmäisenä suomalaisena kuntana jäsenyyden WHO:n alaiseen Safe Community –yhteisöön. Safe Community –jäsenyyden saa kunta, jossa on pitkäjänteisesti tehty yhteistyötä turvallisuusasioissa, kartoitettu riskipaikkoja ja edistetty tapaturmien torjuntaa. Hyvinkäällä toiminta on saanut nimekseen ”24 Turvallista Tuntia Hyvinkäällä”.


Kuva: Sammutusnäytöksessä kiukaan päälle kuivumaan jätetty vaate syttyy muutamassa sekunnissa. Sprinklerisammutin saa tulen nopeasti taltutettua.


Lisätietoja:


Markkinointi- ja viestintäjohtaja Kari Salmi, Suomen Asuntomessut,
[email protected], p. 020 7437 706


Turvallisuuspäällikkö Yrjö Heimonen, Hyvinkään kaupunki,
[email protected], p. 040 061 8276


Toimitusjohtaja Mikko Uuskoski, Beckhoff Automation Oy,
[email protected], p. 040 549 3233


Myyntijohtaja Janne Tuokkola, Lammi-Kivitalot Oy
[email protected], p. 0207 530 431


www.vanha.asuntomessut.fi/hyvinkaa