Asuntomessujen rakennustekninen mallikohde on kohde 26, Kotikontti

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n asiantuntijaraati on valinnut Mikkelin asuntomessualueella  rakennusteknisesti onnistuneesti toteutetuksi kohteeksi talon numero 26, Kotikontti.

Asiantuntijaraati kiitteli erityisesti tämänvuotisen asuntomessualueen sijaintia, joka sijaitsee ”upeassa miljöössä Saimaan rannalla”. Saimaan vesistö antaa alueen tarjoamien luontovarojen ja ympärivuotisten liikuntamahdollisuuksien johdosta ainutkertaisen asumiskokemuksen uuden alueen aktiivisille asukkaille.

Rakennuttajat Johanna ja Pasi Tiusanen halusivat tähän maisemaan rakentaa modernin skandinaavisen puutalon.

Raati arvosti valinnassa sitä, että talo erottui selvästi muista alueen taloista. Kotikontin vahvuuksiin kuuluivat huolellisesti suunnitellut tekniset ratkaisut. Valitsijoiden mieleen oli myös talon pohjaratkaisu, joka luo osaltaan arjen asuttavuutta.
– Kotikontissa näkee, että rakennuttaja on vahvasti ohjannut suunnittelua, ja talosta on syntynyt rakennuttajansa näköinen koti. Tiloja on selvästi mietitty käytön kannalta, jonka lisäksi suunnittelussa on huomioitu oivasti hyvät tekniset ratkaisut, raati perustelee.

– Talostamme on tullut selkeä, linjakas ja kestävillä sekä laadukkailla materiaaleilla rakennettu koti, Tiusasten rakentajapariskunta iloitsee.

Mallikohteen valinta perustuu RKL:n rakennusasiantuntemukseen ja pitkäaikaiseen yhteistyöhön Suomen Asuntomessujen kanssa. Yhtenä raadin perusteena oli se, että kohde on nimenomaan rakennusteknisesti hyvin suunniteltu ja toteutettu.  

RKL haluaa edistää suomalaista laadukasta rakentamista. Kohteen viimeistely on kokonaisuudessaan huippuluokkaa. Lisäksi puuta materiaalina on käytetty hienosti maisemaan sopivaksi.

– Valinta on aina haastava. Myös tänä vuonna Mikkelin alueella on kaikkiaan useita hienosti toteutettuja kohteita. Tällä kertaa valinnan painotuksessa on kiinnitetty huomiota talon käytettävyyteen, sen hyvään tekniseen toteutukseen, RKL:n puheenjohtaja Ari Autio tiivistää valintaprosessia.  

Taloprojektin rakennusvaiheista lisätietoa: facebook.com/kotikontti

Kohteiden valintaraatiin kuuluivat
Puheenjohtajana rkm Ari Autio, RKL:n puheenjohtaja
Jäseninä rkm Juhani Kukkakorpi, RKL:n II puheenjohtaja sekä rkm Jukka Lintunen, RKL:n III puheenjohtaja
Sihteerinä RI Hannu Järveläinen, RKL:n toimitusjohtaja

Artikkelin kuva: Jessica Järvinen