Asuntomessujen keittiöviikko käynnistyy

Asuntomessuilla Tampereella panostetaan keittiöihin entistä enemmän keittiöiden teemaviikon käynnistyessä ensi viikolla. Maanantaina alkavalla keittiöviikolla kävijöille tarjotaan maksutonta ja puolueetonta keittiöneuvontaa Työtehoseuran ylläpitämässä neuvontapisteessä. Lisäksi Sami Garam isännöi viikon jokaisena päivänä muita kuuluisia kokkeja yleisteemalla kotona kokkaaminen ja lähiruoka. Keittiöihin voi tutustua ennakkoon Asuntomessujen verkkosivuilla, josta löytyvät myös messutalojen keittiöistä tehdyt toimivuusarvioinnit, kodikkain keittiö -äänestys sekä keittiökartta.

– Halusimme tuoda keittiöitä hieman normaalia enemmän esille ja tarjota kävijöille kattavan paketin kaikesta messukeittiöihin liittyvästä. Netissä voi keittiökartan avulla tutustua itselleen mieluisiin keittiöihin ja tehdä oman messureitin etukäteen niiden mukaan. Lisäksi keittiöistä tehdyistä arvioista voi lukea mitkä asiat toimivat ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi keittiöremonttia suunnitellessa. Messuilla on myös panostettu keittiöihin liittyvään oheisohjelmaan, kun Sami Garam tulee tänne viikoksi kokkailemaan muiden julkkiskokkien kanssa, Suomen Asuntomessujen kaupallinen johtaja Timo Hautakoski kertoo.

Sami Garamin kokkishow

Asuntomessujen toisen viikon käynnistää maanantaina alkava keittiöviikko, joka kestää aina sunnuntaihin asti. Sami Garamin isännöimä kokkishow pidetään teemaviikon jokaisena päivänä Tampere-infon vieressä, Taatan aukiolla tasatunnein.

Maanantaina keittiöviikon isäntä Sami Garam kokkaa messuilla yhdessä tv- ja radiokokki Janne Pekkalan kanssa teemalla maakuntien keittiöt. Makuja tuodaan messuille ainakin Oulusta, Savosta, stadista, Lapista ja tietenkin Tampereelta.

Tiistaina messuilla vierailee tv-kokki ja ruokatoimittaja Teresa Välimäki, ja messukävijöille annetaan vinkkejä vähemmän perinteisten grilliruokien valmistamiseen kuten parsan, hedelmien, bataattien ja juustojen grillaamiseen.

Keskiviikkona vieraaksi messuille tulee Maija Silvennoinen, tuttu tv-keittiömestari sekä ravintoloitsija. Keskiviikon teemana ovat kasvisruoat ja sadonkorjuun parhaat palat.

Viinin ystävien kannattaa tulla messuille torstaina, jolloin Sami Garam isännöi messuilla Master of Wine viiniyrittäjä Tuomas Meriluotoa, ja teemana on luonnollisesti ruoan ja viinin yhdistäminen. Viinien teemapäivänä messuilla kuullaan muun muassa, mikä punaviini sopii kalalle ja mikä valkoviini lihalle.

Viikonloppua kohti mennään perjantaina tv-kokki ja ravintoloitsija Arto Rastaan kanssa ja teemana on hieman erikoisempaa ruoanlaittoa, eli molekyylikokkausta, jolloin messukävijöille tarjotaan vinkkejä molekyylikeittämiseen. Tule perjantaina ottamaan selvää mitä molekyylikokkaus on.

Lauantaina vieraana nähdään Master Chef -kokki ja keittokirjailija Joonas Hämäläinen. Teemana on ruokaharrastaminen ja leivonta sekä kotiruoka. Lisäksi lauantaina selviää, mitä tarkoittaa savolainen fish’n chips.

Keittiöviikon viimeisenä päivänä, sunnuntaina 29.7., Sami Garam kokkaa yhdessä Top Chef Akseli Herlevin kanssa liharuokia, kuten possua, poroa, nautaa, lammasta ja peuraa.

Valitse itsellesi sopiva teemapäivä ja tule Asuntomessuille! Keittiöiden teemaviikkoa vietetään 23.7.–29.7. Gourmetruoan ystävät voivat messuilla käydessään syödä messujen a la carte -ravintolassa, joka sijaitsee messuravintolan vieressä. Tamperelaisten herkkujen ystäville messuilla on tarjolla myös kuumaa mustaa.

Asuntomessuilla vietetään keittiöiden teemaviikkoa 23.7.–29.7. Viikon ohjelma ja keittiötiedot löytyvät netistä www.vanha.asuntomessut.fi/tampere-2012/keittiot

Lisätietoja teemaviikosta:

Suomen Asuntomessujen kaupallinen johtaja Timo Hautakoski, p. 040 5114 913

Suomen Asuntomessujen tiedottaja Leena Honkajuuri, p. 044 1955 943

www.samigaram.com