Asuntomessuille sinivalkoista viivaa pitkin jalan tai pyörillä

Tämän kesän messualueen sijainti vain 3 kilometrin päässä torilta ja kaupunkikeskustasta mahdollistaa saapumisen eri tavoin myös kevyenliikenteenväylää pitkin. Polkupyörällä messuille sujauttaa keskustasta kymmenessä minuutissa, eikä matka ole pitkä jalkaisinkaan saavuttaessa. Jalan ja pyörällä saapuvia opastetaan messualueelle kuvassa näkyvää, torin kulmalta lähtevää sinivalkoista viivaa pitkin.

Omilla polkupyörillään messuille saapuville asiakkaille on sisääntuloportin tuntumassa messuparkki. Polkupyöriä voi vuokrata Mikkelin keskuskirjaston kupeessa sijaitsevasta muikkukontista, johon on asiakkaita varten varattu neljä pyörää. Kaupunkipyöriä voi tiedustella vuokralle myös Mikkelin matkailuneuvonnasta, osoitteesta Maaherrankatu 22.

Messuille pääsee Mikkelin keskustasta myös pyörätaksin kyydissä

Mikke-pyörien nimellä kulkevat pyörätaksit toimivat yhteistyössä Mikke Ry:n kanssa. Taustalla konseptia hallinnoi BikeTaxi Oy. Pyörätaksipysäkit sijaitsevat Sokos Hotel Vaakunan edustalla, kävelykadulla Amarillon kesäterassin edessä sekä Muikkukontilla, pääkirjaston kupeessa. Kuljetuksen hinta Mikkelin keskustasta asunto-messuille on 10 euroa. Pyörätaksin saa Mikkelissä tilattua numerosta 044 441 0510.

Matkan varrella on taidetta ja kaksi oheiskohdetta

Reitin varrella sijaitsevien oheiskohteiden, Mikkelipuiston ja Kenkäveron edustalla voi ihastella komeita kukkaketoja ja kotiin viemiseksi löytyy molemmista kohteista puutarhataidetta sekä designtuotteita.

Satavuotisjuhlavuoden hankkeen osana messureitin varrelle on saatu myös katutaidetta. Teokset sijoittuvat kevyen liikenteen väylille, joiden kautta reitti kohti asuntomessualuettakin kulkee. Ali- ja ylikulkutunneleihin maalattujen teosten taustalla ovat maamme kärkinimistöön lukeutuvat katutaidekonkarit, Jukka Hakanen ja Jussi TwoSeven. Hakasen teoksessa aiheet on kerätty aseman ympäristön rakennuksista ja Jussi TwoSevenin teosten aiheena ovat sudet.

Mikkelipuiston edustalla oleviin puihin ripustetut neulegraffitityöt ovat nekin osa Suomi 100-juhlavuotta. Idean taustalla ovat Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki -yhdistys eli Estery ry sekä perhe- ja lähisuhdeväkivallan parissa työskentelevä Viola ry.

Vajaan kilometrin päässä messualueesta sijaitsevan Wanhan Muuntamon tiloissa on kaksi kesänäyttelyä; Elisa Hillgenin Taikametsä 16.–22.7.2017 ja Henna Parkkisen vaatemallistoesittely 24.7.–13.8.2017.

Lisätietoa eri vaihtoehdoista messualueelle saapumisesta saat osoitteesta www.vanha.asuntomessut.fi/saapuminen

Tervetuloa Asuntomessuille Mikkeliin!