Asuntomessuille Poriin rakentuu ensi yön aikana uusi kohde

Asuntomessualue Porin Karjarannassa saa perjantain ja lauantain välisenä yönä uuden messukohteen. Stora Enson massiivipuuelementeistä rakennettu paviljonki siirretään Porin keskustasta, SuomiAreenan sykkeestä asuntomessuvieraiden ihailtavaksi Karjarantaan.

Stora Enson uusiutuva ja uudelleen käytettävä paviljonki Asuntomessuille

Arkkitehti Marco Casagranden suunnittelema paviljonki esittelee nopeita ja vastuullisia puurakentamisen ratkaisuja.

”Rakensimme SuomiAreenalle uusiutuvasta massiivipuusta paviljongin, joka nousi Porin Kauppatorin laidalle vain puolessatoista vuorokaudessa. Sen lisäksi, että massiivipuuelementeistä rakentaminen on nopeaa ja turvallista, pysytään rakennus myös purkamaan ja käyttämään uudelleen – tarvittaessa hyvin nopeasti”, sanoo Jari Suominen, Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja.

Puu on ainoa uusiutuva rakennusmateriaali ja se sitoo elinkaarensa ajan ilmakehää lämmittävää hiilidioksidia. Käyttämällä puuta voidaan rakentamisen hiilidioksidipäästöjä vähentää jopa 75 %. Porissa nähtävissä olevan Stora Enso -paviljongin massiivipuuelementit sitovat 25 000 kg hiilidioksidia, mikä vastaa 11 auton vuoden hiilidioksidipäästöjä. Stora Enso -paviljongissa käytetään sekä ristiinliimattua puuta (CLT) että LVL-viilupuuelementtejä.

”Olemme SuomiAreenalla esitelleet puurakentamisen konseptiamme, joka yhdistettynä massiivipuisiin CLT- ja LVL-elementteihin mahdollistaa nopean rakentamisen vähentäen huomattavasti rakennusjätettä. On hienoa, että Asuntomessut haluaa tuoda Stora Enso -paviljongin avulla esille uusiutuvia rakennusmateriaaleja, jotka soveltuvat hyvin myös esimerkiksi puisten kerrostalojen rakentamiseen”, sanoo Jari Suominen.

”Esittelemme mielellämme innovatiivisia puumateriaaleja ja erilaisia arkkitehtonisia ratkaisuja Asuntomessuilla. SuomiAreenalla nähdyn Stora Enso -paviljongin arkkitehtuuri ja modernit puumateriaalit tekivät meihin vaikutuksen ja olemme iloisia, että saamme ketterästi siirrettyä paviljongin Asuntomessuille vielä kahden viikon ajaksi yleisön nähtäväksi. Paviljonki on hyvä lisä näyttää kävijöillemme miten vastuulliset materiaalivalinnat mahdollistavat myös nopeasti rakennettavat, kevyet rakennukset”, sanoo Heikki Vuorenpää, Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja.

Porin Asuntomessut päättyvät 5.8. Asuntomessuilla esillä yhteensä 34 messukohdetta ja teemana on tänä vuonna asuminen läpi ihmiselämän.

Asuntomessujen jälkeen paviljonki siirretään elementteinä Itävallan Seefeldiin, jossa sitä käytetään vuoden 2019 hiihdon MM-kisoissa. Uusiutuvien materiaalien yhtiö Stora Enso on Seefeldin MM-hiihtojen pääyhteistyökumppani.