Asuntomessuilla voi testata tiedon keruuta koskettamalla

Asuntomessuilla Tekesin Smart House -teltassa esitellään monia tulevaisuuteen suuntaavia innovaatioita. Esillä on nelisenkymmentä tuotetta ja palvelua, joista suurin osa on jo saatavilla, osa tulossa piakkoin markkinoille. Teltan teemoja ovat liikkuminen ja ulkoilu, vapaa-aika, energia ja kodintekniikka sekä keittiö ja kodinhoito. Tekes on ollut rahoittamassa esiteltävien ratkaisujen kehittämistä ja kaupallistamista. Teltassa esitellään sekä arkielämää helpottavia ratkaisuja että yritysten liiketoimintaan liittyviä asioita.

Yksi esiteltävistä innovaatioista on Takain-tiedonkeruulaite, jolla asiakkaat voivat kerätä tietoa koskettamalla. Takain tekee kuluttajapalveluun liittyvän tiedonkeruun kiinnostavaksi ja vuorovaikutteiseksi tapahtumaksi. Helposti lähestyttävä kosketusaktiivinen ratkaisu auttaa messuvieraita keräämään sähköisesti tietoa sujuvasti kiinnostavista tuotteista ja palveluista.

Takain-tiedonkeruulaite auttaa kuluttajia osallistumaan ja vaikuttamaan helpolla tavalla. Kiinnostavat asiat kerätään laitteen avulla yhteen ja tiedot lähetään omaan sähköpostiin. Yrityksiä laite auttaa esimerkiksi palvelukokemusten keräämisessä, tuotteiden kehittelyssä sekä asiakkaiden mieltymysten ja motiivien ymmärtämisessä.

Takain-laitetta ehtii vielä kokeilemaan viikonlopun ajan Asuntomessuilla Tampereella Tekes Smart House -teltassa. Laite tullaan mahdollisesti näkemään ensi kesänä Asuntomessuilla Hyvinkäällä kaupallisena lisäarvopalveluna näytteilleasettajille.