Asuntomessuilla vietetään lasten päivää Muumipeikon ja Pikku Myyn seurassa

Lapsikävijät on otettu hyvin huomioon Asuntomessuilla Tampereen Vuoreksessa. Erityisen hyvin lapset huomioidaan maanantaina 6.8. kun messuilla vietetään lasten päivää. Lasten päivänä alueella nähdään Muumeja, Herra Hakkarainen sekä taikashow. Kaikki maanantaina messuilla käyneet lapset saavat myös ilmaisen jäätelön.


Asuntomessut on koko perheen tapahtuma, jossa lasten toivotaan viihtyvän siinä missä aikuistenkin. Lapsille järjestetään paljon mielenkiintoista lisäohjelmaa messujen viimeisenä maanantaina. Lasten viihtymisestä pitävät huolen Muumien suosikkihahmot Muumipeikko ja Pikku Myy ja lisäksi Tampere-osastolla vierailee Mauri Kunnaksen tarinoista tuttu Herra Hakkarainen. Ainutkertaisia elämyksiä on luvassa myös taikuri Simo Aallon Jokeri Pokeri Box -taikashowssa.


– Muumipeikko ja Pikku Myy pitävät lapsille seuraa messuravintolassa vuorotellen Jokeri Pokeri Boxin kanssa. Lisäksi haluamme muistaa perheen pienempiä tarjoamalla kaikille lapsille ilmaista jäätelöä messuvierailun päätteeksi kotimatkaa varten, markkinointi- ja viestintäjohtaja Kari Salmi Suomen Asuntomessuilta kertoo.


 


Uusia ideoita leikkimökkeihin


Ensimmäistä kertaa Asuntomessuilla on järjestetty myös Leikkiasuntomessut, jossa lapset pääsevät kurkistamaan eri teemoin sisustettuihin leikkimökkeihin ja osallistumaan monipuoliseen ohjelmaan. Messualueella on viisi leikkimökkiä, jotka on sisustettu lasten toiveet huomioiden. Jokaisessa mökissä on oma teemansa: unelmien keittiö, eläinsairaala, kauppa, lukeminen ja design sekä keksinnöt ja puuhat. Mökit ovat yhtälailla esittelykohteita, joista voi kurkkia hauskoja ideoita vaikkapa lastenhuoneeseen.


Sen lisäksi että Leikkiasuntomessuilla on mahdollista kierrellä ja katsella itsenäisesti, voi alueen pihaleluilla leikkiä, tehdä tiedekokeita, osallistua neppisautokisaan ja ajaa polkutraktoria. Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijat esittelevät mielenkiintoisia kojeita ja laitteita sekä laboratoriovälineitä. Lapset pääsevät kokeilemaan esimerkiksi minkälaisia rakennelmia saa aikaiseksi keittämättömästä spagetista ja vaahtokarkeista.  


Leikkiasuntomessuilla on myös päivittäin erilaisia tapahtumia, kuten kilpailuja ja vaihtuvia kädentaitopajoja. Leikkiasuntomessut toteutetaan yhdessä yhteistyökumppanien kanssa, ja ne ovat avoinna Asuntomessujen aukioloaikojen mukaisesti päivittäin klo 10–18. Leikkiasuntomessualue sijaitsee messualueella Tekes Smart House -teltan ja A la carte -ravintolan välissä.


 


Angry Birds -pelejä, polkuautoja ja iso kumiankka


Messualueen eteläpäässä sijaitsevasta isosta leikkipuistosta löytyy myös puuhaa lapsille. Puistossa voi muun muassa kiipeillä, keinua ja polkea polkuautolla. Lisäksi leikkipuiston vieressä sijaitsevalla Tampere-osastolla voi kokeilla Angry Birds -peliä.


Myös messualueen taiteessa riittää ihmeteltävää ja ihasteltavaa lapsille. Esimerkiksi kuvanveistäjä Villu Jaanisoon käytetyistä autonrenkaista tehty Kumiankka-teos ja Krister Gråhnin kymmenkertaiset suurennokset perinteisistä puuleluista herättävät lapsenkin mielenkiinnon. Muun muassa nämä teokset löytyvät messualueen keskellä sijaitsevassa Kirjailijanpuistosta. 


Messualueen Muksulassa järjestetään puolestaan lastenhoitopalvelua 2–7-vuotiaille lapsille. Lapset on mahdollista tuoda leikkimään, lukemaan ja askartelemaan vanhempien messukierroksen ajaksi Akaan Hoivapalvelu Oy:n lastenhoitajien seuraan. Hoitomaksu on lasta kohden 5 euroa alkavalta tunnilta.  Muksula sijaitsee kohteen 39 ja messutoimiston yhteydessä. Muksulasta löytyy myös vauvojen hoitotila hoitopöytineen ja pesumahdollisuuksineen.


Asuntomessut Tampereella on avoinna 12. elokuuta saakka päivittäin kello 10-18.


 


Lisätietoja:


Markkinointi- ja viestintäjohtaja Kari Salmi, p. 0400 350 021


Leikkiasuntomessut: Hanna Niskanen, Loiste, p. 050 411 4191


Muksula: puhelinnumero Muksulaan messujen aikana 020 7437 712


Tiedotteeseen liittyvä kuva löytyy osoitteesta https://vanha.asuntomessut.fi/image-gallery/246